Buğra Kavuncu'nun FETÖ Bağlantısı

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'dan son dakika çarpıcı itiraflar geldi. Özdağ partisinin İstanbul İl Başkanı aynı zamanda FETÖ'den hapis yatan Enver Altaylı'nın yeğeni Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğunu söyledi.

20.10.2020-16:29 - (Son Güncelleme: 20.10.2020-16:35) Buğra Kavuncu'nun FETÖ Bağlantısı

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'dan son dakika çarpıcı itiraflar geldi. Özdağ partisinin İstanbul İl Başkanı aynı zamanda FETÖ'den hapis yatan Enver Altaylı'nın yeğeni Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğunu söyledi. Özdağ, Kavuncu ile ilgili 'Kendisi FETÖ'nün yurt dışındaki en büyük sivil toplum örgütü olan Kazakistan Türk iş adamları derneğinin başkan yardımcılığını yapmış.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'dan Ahmet Hakan’ın programında çarpıcı itiraflar geldi. Özdağ partisinin İstanbul İl Başkanı aynı zamanda FETÖ'den hapis yatan Enver Altaylı'nın yeğeni Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğunu söyledi.

Özdağ, Kavuncu ile ilgili kendisi FETÖ'nün yurt dışındaki en büyük sivil toplum örgütü olan Kazakistan Türk iş adamları derneğinin başkan yardımcılığını yapmış.açıklamasını yaptı.

BUĞRA KAVUNCU KİMDİR?

Saltuk Buğra Kavuncu İYİ Partİ Genel İdare Kurulu üyesi, partİ sözcüsü ve İyİ Partİ İstanbul İl Başkanıdır. Buğra Kavuncu, 1973 yılında Ankara'da doğdu.  Buğra Kavuncu, baba tarafından aslen Adana Ceyhan‘ lıdır. Kanada'da başladığı öğrenim hayatına Ankara Çizmeci İlkokulu'nda devam etti. Buğra Kavuncu, Ortaokulu ise Namık Kemal Ortaokulu'nda Lise öğrenimini Ankara Atatürk Lisesi'nde tamamladı. Ankara Ünversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi bölümünden 1996 yılında mezun olan Kavuncu, Ünversiteyi bitirdikten sonra, yurtiçi ve yurtdışında satış-pazarlama ve yatırım alanında faaliiyetlerde bulundu. Profosyonel anlamda iş hayatına 2006 yılında BASF şirketinde başlayan Buğra Kavuncu, BASF Construction Chemcalms Central Asa LLP’de, 2008-2010 yılları arasında ise BASF Central Asa’da Genel Müdür olarak çalıştı.

1997 yılında Kazakistan’ın Almatı şehrinde genç bir girişimci olarak iş hayatına atılan Saltuk Buğra Kavuncu, ortaklarıyla beraber kurduğu şirketi büyüterek Orta Asya’da bilinen bir marka haline getirdi. İş hayatında başarılı br performans gösteren Kavuncu, uluslararası bir firmada üst düzey yönetici olarak 13 yıl boyunca Orta Asya’da ve yaklaşık 3 yıl İsvçre’de görev yaptı.

Buğra Kavuncu, 2016 yılından beri çok uluslu bir şirketin, Türkiye ve Azerbaycan CEO’sudur. Kavuncu, 30 Mart 2018 tarihinde bu görevinden istifa ederek, yönetim, sanayi ve ticaret alanında uluslararası birikim ve tecrübelerini  değerlendirdi. Üniversite yıllarından itibaren, Türkiye ve Kazakistan’da farklı sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler alarak, profesyonel yaşantısının yanı sıra sosyal hayata da katkı sağlayan Kavuncu, İnglizce, Rusça ve Kazakça bilmekte olan Kavuncu, evli ve 3 çocuk babasıdır.” 2 10 2018 tarihinde Koray Aydın'ın yaptığı basın açıklamasında Saltuk Bağra Kavuncu' yu İyi Part İstanbul İl Başkanı olarak gösterdi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu 'Tarafsız Bölge' programında İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğunu hatta konuyla ilgili Genel Başkan Meral Akşener'i de uyardığını aktardı.

Buğra Kavuncu ise Kazakistan'da FETÖ bağlantılı olduğu söylenen dernekle olan ilişkisini kabul edip FETÖ'cü suçlamalarını reddetti. Daha önce de kendisi hakkında FETÖ'cü olduğu haberleri çıkan Kavuncu, Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunacağını ifade etti. FETÖ iddiası gündeme flaş  gibi düştü. Buğra Kavuncu'nun FETÖ mensupları ile yakın ilişkilerini gösteren kareler ve CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile olan samimi kareler yeniden gündeme geldi.

FETÖ’CÜLERİN KAZAKİSTAN YEMEĞİ

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun FETÖ ile bağlantısı Kazakistan Almatı’daki restorantta çekilmiş kare üzerinden sorgulandı. Kavuncu'nun aile fertlerinin bulunduğu fotoğraf karesi sosyal medyada hızla yayıldı. KATİAD yemeğinin yapıldığı restorant, eski istihbaratçı FETÖ'cü Enver Altaylı’nın kardeşi Taha Altaylı’ya ait “G BALIK” Almatı’dır.

BUĞRA KAVUNCU - CANAN KAFTANCIOĞLU-EKREM  İMAMOĞLU ÜÇGENİ

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, mevkidaşı CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu seçim döneminde bir çok defa yan yana olmuş, birlikte verdikleri röportajda da 'Ortada başarılı olmuş bir ittifak var. Bunun sonuçlarını yerel seçimlerde hep birlikte gördük.' diye konuşmuştu. Çoğu kez CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, FETÖ'cü olduğu iddia edilen İYİ Parti İl Başkanı Buğra Kavuncu ile yan yana gelmiş, samimi pozlar vermişti.

İBB'DEKİ KONTENJAN MERAK KONUSU

Şimdi kamuoyu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne İYİ Parti kontenjanından yani Buğra Kavuncu referansıyla alınan daire başkanı, genel müdür, müdür, şef ve personelin olup olmadığı eğer varsa da bunların kimler olduğu merak edilmeye başlandı.

ENVER ALTAYLI- KORAY AYDIN SAMİMİYETİ

CIA ile bağlantısı olduğu iddia edilen, FETÖ’den tutuklu eski üst düzey MİT mensubu Enver Altaylı’nın yeğeni Satuk Buğra Kavuncu'dur. Enver Altay'lı ve Koray Aydın iyi arkadaşlar ve Buğra Kavuncu'yu İl Başkanı atayan kişi Koray Aydın'dır.

Bu bağlamda baktığımızda İyi Parti'de deprem diyebiliriz.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal