Büfeciler İBB Önünde Zam Eylemi Yaptı

İBB yine protesto edildi. İstanbul Tekel-Gazete Bayileri Esnaf Odası'na üye olan onlarca vatandaş, büfe kiralarına yapılan zamları protesto etti.

18.09.2020-17:37 - (Son Güncelleme: 18.09.2020-17:40)

İstanbul Tekel-Gazete Bayileri Esnaf Odası üyeleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İBB karşısındaki Saraçhane Parkı'nda bir araya geldi.

İBB'YE KARŞI HAK ARAYIŞI: 'YANDAŞ DEĞİL EMEKÇİYİZ'

''Hak hukuk adalet, herkes için adalet'' yazılı pankart açan vatandaşlar, ''Büfeler yenilensin işletmeciler değil, Yandaş değil emekçiyiz, Koronayla savaşmak istiyoruz sizinle değil'' şeklinde dövizler taşıdı.

Grup, ''Hak, hukuk adalet, Büfeme dokunma'' sözleri ile bölgeyi inletti.

Protestoya liderlik eden Oda Başkanı Ferihan Karasu, birçok esnafın 1994 öncesinden bu yana hizmet verdiğini dile getirerek şu sözleri söyledi:

''Haftanın 7 günü, günde en az 17 saat ayakta ve dar bir alanda çalışıyoruz. Üyelerimizin neredeyse hepsinde bel fıtığı, varis, diyabet, obezite gibi meslek hastalıkları oluşuyor.''

Cirolarının önemli bir kısmını toplu ulaşım kartları ve sigara satışının oluşturduğunu anlatan Karasu, ''Bu çalışma şartlarını, harcanan yoğun emeği ve az kazancımızı Kültür A.Ş. yönetimi de çok iyi bilmesine rağmen biz işletmecilere çok ağır şartları olan yeni bir sözleşme dayatılmaktadır.'' dedi.

''Büfe İstanbul'' markası altında da değiştirilmesi düşünülen büfeler için 80 ile 300 bin lira arasında ücret talep edildiğini belirten Karasu şu ifadeleri kullandı:
''Bir yıl sonra teslim edilecek büfeler için ekim ayından başlayarak 12 aylık dönemde ödeme talep edilmektedir. 12 ay sonra kara geçecek bu işletmelerin aylık 6 bin 500 TL ile 25 bin TL taksitleri bu pandemi döneminde nasıl ödeyeceği hesaba katılmamıştır. Ekonomik daralmayla cirolarımızın yüzde 60-70 oranında düşmesine rağmen bizden bu paraları istemek hak, hukuk, adalet ve vicdana aykırıdır. Kültür AŞ yönetimi, sıraladığımız bu şartların 7 gün içerisinde kabul edilerek sözleşmeyi imzalamamızı, aksi takdirde 1 Ekim itibarıyla büfelerimizi boşaltmamızı istemektedir.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal