Bu Tuvalet Bir Ev Değerinde

Yalova'da yapılan bir tuvalet gündem konusu oldu. Çünkü tuvalete harcanan para 193 bin lira.

20.07.2018-16:42 - (Son Güncelleme: 20.07.2018-16:35) Bu Tuvalet Bir Ev Değerinde

Yalova'da, Dünya Tuvalet Birliği hibesiyle inşa edilen 193 bin TL'lik tuvaletin açılışı törenle gerçekleştirildi. Doğu Sahil Bandı'nda yapılan açılışa Güney Kore İstanbul Başkonsolu Keewon Hong, WTA Genel Sekreteri Young Checl Kim ve Güney Koreli temsilciler geldi. Toplam 41 metrekare olan ve 193 bin liraya mal olan tuvaletin içinde bay-bayan ve engelli olmak üzere üç kabin ve ayrıca bebek bakım odası yer alıyor.

"VATANDAŞLARIMIZ EVE VERİLMİŞ BİR HEDİYE GİBİ KULLANSINLAR"

Törende açıklama yapan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, açılışını gerçekleştiridikleri tuvaletin şehirde siyaseten kullanıldığını, eleştiri konusu edildiğine vurgu yaparak şöyle söyledi:

"Bu doğru bir yaklaşım değil. Eğer Güney Kore'deki kardeş kentimiz Suwon'a gidip de orada olan tuvalet müzesini görselerdi böyle düşüncelerde olmayacaklarına inanıyorum. Kardeş kent ilişkilerini çok önemsedim. Geçen sene bizi ziyaret eden Suwon Belediye Başkanı'na Suwon Parkı'nı dolaştırırken, 'Buraya bir tuvalet yapalım' teklifi geldi. Bizde bu hususta yapılan teklifi geri çevirmenin doğru olmayacağını düşünerek onayladık. Çünkü Suwon şehri WTA mensubu olan bir belediye. Lokasyon olarak bize o parkı teklif etmişti. O bölgede bir tuvalet olduğu için, bu sahil bandını kendilerine teklif ettik. Çünkü burası en önemli yerlerden bir tanesi. Bu umumi tuvaleti sevgili insanlarımızın gerektiği gibi eve verilmiş bir hediye gibi kullanırlar. Sonuçta Müslüman bir ülkede yaşıyoruz ve bizde 'Temizlik imandan gelir' diye bir deyim var. Bu sözü aklımıza getirerek bu tuvaleti kullanırız."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal