Bu Gece 90 Bin Camide Eş Zamanlı Sela Okunacak

15 Temmuz Pazartesi gününü 16 Temmuz Salı gününe bağlayan gece saat 00.13'te 90 bin caminin tümünde eş zamanlı olarak selalar okunacak

15.07.2019-10:27 - (Son Güncelleme: 28.03.2020-13:12) Bu Gece 90 Bin Camide Eş Zamanlı Sela Okunacak

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında camilerde şehitler için Kur'an okunacak, şehit yakınları ziyaret edilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla ülke çapında gerçekleştirilecek programlara ilişkin genelge yayımlandı.

Bu kapsamda, Diyanet İşleri Başkanlığı lideliğinde "Şehitlerimiz İçin Kur'an Okuyoruz" kampanyası başlatıldı. Bu doğrultuda her cami ve Kur'an kursunda en az bir Kur'an hatmi okundu.

Bugün öğle namazı öncesi tüm il ve ilçe merkez camilerinde, tüm şehitlerin ruhlarına ithafen "Kur'an-ı Kerim Ziyafeti" programları düzenlenecek. Diğer cami ve mescitlerde ise şehitlerin ruhlarına ithafen Kur'an-ı Kerim tilaveti yapılacak.

"15 TEMMUZ VE DİN İSTİSMARI" TEMALI KONFERANSLAR DÜZENLENECEK  

Din görevlilerinin liderliğinde Yaz Kur'an Kursu öğrenci ve velilerinin katılımıyla vatan sevgisi, milli birlik ve beraberlik konulu etkinlikler düzenlenecek. Bu doğrultuda il ve ilçe gençlik koordinatörleri tarafından Yaz Kur'an Kursu öğrencileri arasında "15 Temmuz Kardeşlik Etkinliği" gerçekleştirilecek. Programlarda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafında hazırlanan "Vatanım Her Şeyim" adlı çocuk kitabı dağıtılacak.

Din istismarını engellemek ve bu konuda toplumu Kur'an ve sünnete dayalı sahih dini bilgi ile aydınlatmak için 81 il ve 132 ilçe olmak üzere 213 noktada "15 Temmuz ve Din İstismarı" temalı konferanslar yapılacak. 3 adlı kitap dağıtılacak.

GENÇLERE FETÖ SUNUMU  

Türkiye çapında Diyanet Gençlik Merkezlerinde gençlerin bilinçlendirilmesine ilişkin faaliyetler düzenlenecek. Gençlik Koordinatörleri tarafından bu merkezlerde, gençlere konu ile ilgili hazırlanan kısa film çalışması izlettirilecek, "Fetö: Din İstismarının Arkasına Gizlenen Terör Örgütü" adlı sunum yapılacak.

Cezaevi vaizleri marifetiyle ceza infaz kurumları ve geçici barınma merkezlerinde tema kapsamında konferanslar gerçekleşecek. Toplantılarda müftüler, şehitlerin ruhlarına ithafen dua edecek.

90 BİN CAMİDE AYNI ANDA SELA OKUNACAK  

15 Temmuz Pazartesi gününü 16 Temmuz Salı gününe bağlayan gece saat 00.13'te Türkiye'deki 90 bin caminin tümünde eş zamanlı olarak selalar okunacak. Bunun yanı sıra merkez ve 15 Temmuz etkinliklerinin düzenlendiği bölgelerdeki camiler sabah namazına kadar açık tutulacak, minarelerin ışıkları yakılacak.

Müftüler öncülüğündeki heyetlerce şehitlikler, şehit yakınları ve gaziler ziyaret edilecek.

Tüm şehirlerde, temmuz ayı içinde "15 Temmuz Ruhu" adlı  konferanslar düzenlenecek. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal