Boşnaklara Hakaret Eden Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı Hakkında Yakalama Kararı

Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı hakkında, canlı yayında Boşnaklara hakaret ettiği iddiasıy üzerine açılan dava duruşmalarına katılmadığı ve yargının uzamasına sebep olduğu nedeniiyle yakalama kararı çıkartıldı

13.06.2019-12:40 - (Son Güncelleme: 13.06.2019-12:34)

Bir televizyon kanalındaki spor programında kullandığı sözler üzerine  Boşnaklara hakaret ettiği iddiasıyla "Halkın bir kesimini sosyal sınıf din mezhep cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak açık bir şekilde aşağılama" suçundan yargılanan ve hakkındaki zorla getirme kararına karşın duruşmaya katılmayan Rasim Ozan Kütahyalı hakkında bugün de duruşmaya katılmaması gerekçesiyle yakalama kararı çıkarılmasına karar verildi.

NE OLMUŞTU?

Beyaz TV'de 19 Kasım 2017 tarihinde yayımlanan programda Boşnaklarla alakalı küfür içeren sözleri büyük tepki uyandıran Rasim Ozan Kütahyalı'ya ilişkin ceza davası açılmıştı. İstanbul 27. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşması 1 Şubat 2019 günü görülmüştü.

Davada 54 kişi şikayetçi olarak yer alırken, şikayetçiler arasında CHP Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, MHP Milletvekili Saffet Sancaklı CHP'li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, eski CHP'li meclis üyesi Hüseyin Sağ, Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı, Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Kütahya Barosu da bulunmuştu. Kütahyalı'nın TCK216/2 maddesine yer alan "Halkın bir kesimini sosyal, sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak açıkça aşağılanma" hükmü doğrultusunda yargılanması talep edilmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal