Borcu Olana Sevindiren Haber

Doğal afetlerden zarar gören çiftçiler için Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarına bir yıl erteleme kararı verildi.

01.12.2017-17:50 - (Son Güncelleme: 01.12.2017-17:40)

Bu sene meydana gelen doğal afetlerde dolayı hasara uğrayan çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarına Bakanlar Kurulu Kararı ile bir senelik erteleme kararı verildi. Yılın başından şimdiye kadar Türkiye çapında meydana gelen aşırı sıcak, aşırı kar yağışı, aşırı yağış, dolu, don, fırtına, güneş yanıklığı, heyelan, hortum, kırağı, kuraklık, kurt saldırısı, sel, su baskını, şiddetli rüzgar, yangın ve yıldırım düşmesi gibi afetler sebebiyle toplam 70 ilde, 470 ilçede, 9 bin 146 köyde, 331 bin 604 çiftçiye ait 7 bin 525 dekar kapalı alan ile 12 milyon 805 bin 153 dekar açık alanın etkilendiğini belirten Fakıbaba, Türkiye genelindeki afetlerden zarar gören bütün çiftçilerin, bu borç ertelemesi imkanından yararlanmak için il/ilçe hasar tespit komisyonlarına ve borçlu olunan Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatiflerine müracaat etmeleri gerektiğine dikkat çekti.

Antalya’nın Demre, Kumluca, Finike, Kaş ve Serik ilçelerinde 13 Kasım'da oluşan hortum, fırtına, aşırı yağış ve doludan tarım alanlarının etkilendiğini hatırlatan Fakıbaba, şunları söyledi: "Olayın yaşanmasının ardından hem Bakanlığımız yetkilileri hem de diğer kurumlarımız gelişmeleri yakından takip etmişlerdir. Ben de olay yerine giderek oluşan hasarları yerinde inceledim ve afetten zarara uğrayan çiftçilerimizle buluşarak sıkıntılarını dinledim. Hükümet olarak yaşanan sıkıntıların giderilmesi ve yaraların sarılması için gerekli çalışmaları ilk günden harekete geçirdik. Meydana gelen afetle ilgili il ve ilçe müdürlüklerimiz tarafından hasar tespit çalışması gerçekleştirdi. Bu çalışmalar sonucunda, 743 üreticimize ait bin 827 dekar kapalı (sera), 813 dekar açık alan olmak üzere toplam 2 bin 640 dekar alandaki sebze, meyve, narenciye ve zeytin bahçelerinde, 530 arılı kovanda ve 40 ton paketlenmiş narenciyede etkilenme oldu. İl ve ilçe müdürlüklerimizle beraber TARSİM eksperlerimiz de ilk günden itibaren hasar tespit çalışmalarını yoğun ve hızlı bir şekilde devam ettirdiler. Çalışmalar sonrasında afetten etkilenen sigortalı çiftçilerimize 10 milyon liralık hasar tazminatı ödemesi yaptık. Başbakanlık Ekonomik Sosyal ve Kültürel İşler Başkanlığı da Antalya Valiliği emrine sigortası olmayanlara ödenmek üzere il acil destek ödeneği gönderdi."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal