Bombalı Saldırı Hazırlığındaki İki Terörist Yakalandı

Mardin'de jandarma ve MİT'in ortak operasyonuyla bombalı eylem hazırlığında oldukları belirlenen 2 terörist yakalandı

09.09.2020-09:56 - (Son Güncelleme: 09.09.2020-10:46) Bombalı Saldırı Hazırlığındaki İki Terörist Yakalandı

Mardin'de Jandarma ve MİT'in ortak operasyonu sonucunda Suriye’den bombalı saldırı için gelen iki terörist patlayıcılarla beraber yakalandı. Teröristlerin büyükşehirlerde saldırı hazırlığı yaptıkları tespit edildi.

Mardin’de Jandarma ile MİT'in ortak gerçekleştirdiği teknik ve fiziki izleme sonucu Suriye’den gelen iki zanlının Türkiye’ye patlayıcı madde ile geldiği tespit edildi. Büyükşehirlerde AVM, pazar yerleri benzeri insanların yoğun olarak olduğu yerlerde bombalı eylem çalışmasında olan zanlıların Suriyeli G.E.E.'nin evinde saklandıkları belirlendi.

15 KİLO PATLAYICI BULUNDU

Mardin İl Jandarma Komutanlığı jandarma özel harekat ve komando ekipleri G.E.E.'nin evine gece operasyon gerçekleştirdi.

Suriyeli M.N. ile E.T., iki sırt çantası içinde hemen hemen 15 kg plastik patlayıcı madde ile bulundu.

Evde dört ateşleme anahtarı, dört elektrikli fünye, iki hafıza kartı, dört tane dokuz voltluk pil de ele geçirildi. Aynı zamanda zanlıların üzerinden çıkan üç cep telefonuna da el koyuldu.

Mardin İl Jandarma Komutanlığı görevlileri aracılığıyla yakalanan üç zanlının jandarmada yapılan işlemleri sürüyor.

ÜÇ KATLI BİNAYI ENKAZA ÇEVİREBİLİRDİ

PAMİT görevlileri aracılığıyla ele geçen patlayıcı maddenin incelemesinin ardından tahribat kuvvetinin oldukça yüksek olduğu, patlatılması durumunda üç katlı bir binayı kullanılamaz duruma getirecek güçte olduğu kaydedildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal