Bodrum'da İmara Aykırı Yapılar İçin Suç Duyurusu

Muğla'ya bağlı Bodrum'da kaçak binalar hakkında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan işlemler devam ederken bölgedeki 3 vatandaş, bazı kaçak yapılar için savcılığa şikayet dilekçesi yazdı.

09.09.2019-14:39 - (Son Güncelleme: 09.09.2019-14:12) Bodrum'da İmara Aykırı Yapılar İçin Suç Duyurusu

Bodrum'un çeşitli yerlerinde imara açık olmadığı belirtilen binalarla ilgili dosya hazırlayan 3 kişi, Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet dilekçesi yazdı. 

Aynı dilekçeyi Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı ve Bodrum Belediye Başkanlığı İmar Müdürlüğüne de sunan bu 3 vatandaş, binaların ortadan kaldırılma süresinin hızlandırılmasını istedi.

Suç duyurusunda, Eski Çeşme ve Gökçebel mahallelerindeki birkaç binada çevreye olumsuz örnek teşkil edilecek davranışların sergilendiği söylendi.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan şikayet dilekçesinde, bu davranışları sergileyen kişilerin belirlenerek, cezaları için kamu davası açılmasının gerekli olduğunu öne sürdü.

Ortakent-Yahşi Bağarası bölgesinde "3. Derece Doğal Sit Alanı" çevresinde yer alan parselin mevcut imar durumunun sürdürülmesi için bir kişinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığına başvurusu bulunuyor.

Son Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal