Böcek Davasında Karar Çıktı

Erdoğan'ın başbakanlık döneminde ki ofisine böcek yerleştirilmesine ilişkin dava sonuçlandı.

19.04.2018-17:38 - (Son Güncelleme: 19.04.2018-18:39) Böcek Davasında Karar Çıktı

Erdoğan'ın başbakanlığı yıllarında çalışma ofislerine dinleme cihazı yerleştirilmesine ilişkin davada 10 sanığa, 7 ay ile 54 yıl 6 ay arasında hapis cezası verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı yaptığı süre içerisinde Keçiören'deki evi ile Başbakanlık Resmi Konut'taki çalışma ofisinde yapılan araştırma sonucunda iki adet böcek diye tabir edilen dinleme cihazı bulunmuştu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma dahilinde bu hususa ilişkin dava açılmıştı.

Halk arasında "böcek davası" olarak bilinen 12 kişinin yargılandığı davanın karar duruşması gerçekleştirildi. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleştirilen davaya sanıklar, taraf avukatları ve sanık yakınları katıldı. Böcek davasının bugünkü davasında sanıkların esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmaları alındı. Suçlamaları reddeden sanıklar, serbest kalma talebinde bulundu.

Beraat talebinin ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık Sedat Savar'a "terör örgütüne üye olma", "zimmet", "konut dokunulmazlığını ihlal", "siyasi ve askeri casusluk" ve "haberleşmenin gizliliğini ihlal" suçlarından toplam 54 yıl 6 ay hapse mahkum edildi.

Sanık İlker Usta, "terör örgütüne üye olma", "zimmet", "konut dokunulmazlığını ihlal", "siyasi ve askeri casusluk" ve "haberleşmenin gizliliğini ihlal" suçlarından toplam 50 yıl 6 ay 7 gün hapse mahkum edildi.

Sanık Hasan Akın'ın serbest kalmasın karar veren mahkeme, kaçak sanıklar Sedat Demir, Ahmet Türer, Ali Özdağ ve Enes Çığci'nin dosyalarının davadan ayrılmasını kararlaştırdı.

 Mahkeme, hapse mahkum edilen sanıklar Hüseyin Özbilgin ve Mehmet Yüksel için hükmün açıklanmasını geriye bırakırken, diğer sanıkların tutukluluk halinin devamı etmesine karar verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

Ayrıntılar Geliyor…

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal