BM Barış Gücü Misyonu'nun Görev Zamanı 6 Ay İleriye Çekildi

Dışişleri Bakanlığı, Kıbrıs'ta konuşlu Birleşmiş Milletler Barış Gücü Misyonu'nun (BMBG) görev süresinin 6 ay daha uzatılmasına ilişkin son BM Güvenlik Konseyi kararının 25 Temmuz'da kabul edildiğini açıkladı.

26.07.2019-18:42 - (Son Güncelleme: 26.07.2019-18:33) BM Barış Gücü Misyonu'nun Görev Zamanı 6 Ay İleriye Çekildi

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamanın Türkiye tarafından tamamıyla desteklendiği aktarılırken, BMBG'nin görev yönergesinin süresinin uzatılması, BM'nin yerleşik uygulamalarına aykırı bir biçimde KKTC'nin rızasının alınmamasının en önemli eksiklik olduğu belirtildi.

"FİKİRLERE DUYULAN İHTİYAÇ"

Yapılan açıklamada, "Kabul edilen kararda, Kıbrıs meselesinin çözümüyle ilgili yazımların farklı çözüm seçeneklerini tartışmayı kısıtlayıcı biçimde kaleme alınmış olması, Genel Sekreter'in geçtiğimiz yıllarda yeni fikirlere duyulan ihtiyaç vurgusu ile bir tezat teşkil etmektedir.

"AZINLIK STATÜSÜNÜ KABUL ETMEYECEKTİR" 

Daha önce birçok vesileyle ifade edildiği üzere, Kıbrıs meselesinin gerçek sebebi, Kıbrıs Rum tarafının gücü ve zenginliği Ada'nın ortak sahibi olan Kıbrıs Türkleriyle paylaşma yönündeki isteksizliğidir. Bu durum değişmedikçe ve siyasi eşitliğe dayanan ortak bir zemin ve çözüm vizyonu bulunmadan, iki taraf arasında sonuç verici ve gerçek bir müzakere süreci başlatılması hiçbir zaman mümkün olmayacaktır. Ada'nın ortak sahibi ve siyasi eşiti olarak, Kıbrıs Türkleri hiçbir zaman azınlık statüsünü kabul etmeyeceklerdir" ifadeleri kullanıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal