Birleşmiş Milletler Başkanlığı İçin Volkan Bozkır

Her yıl eylül ayında düzenlenen ve dünya liderlerinin bir araya gelerek güvenlik ve barış kritiklerinde bulunan Birleşmiş Milletler Genel Kurul Başkanlığı görevini bu sene Volkan Bozkır yürütecek.

15.09.2020-10:05 - (Son Güncelleme: 15.09.2020-09:40) Birleşmiş Milletler Başkanlığı İçin Volkan Bozkır

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Başkanlığı'nı bu yıl Volkan Bozkır yönetecek. Görüşmeler 22 Eylül'de başlayacak. Görüşmeler üst düzey görüşmeler ve konuşmalar devlet başkanları ve hükümet başkanları arasında videolu görüşmelerle yapılacak. 

İLK DEFA BİR TÜRK

Genel Kurul'da 178 ülkenin desteğini alarak Türkiye'den BM Genel Kurulu Başkanlığına seçilen ilk isim olan Bozkır, 2021 Eylül ayına kadar bu görevi sürdürecek.193 ülkenin katılımı ile gerçekleşecek olan Genel Kurul Başkanlığı görüşmeleri'nde Volkan Bozkır, 178  ülkenin desteğini alarak başkanlık koltğuna seçilen ilk isim. 

VOLKAN BOZKIR KİMDİR

Ankara'da doğan Volkan Bozkır 22 Kasım 1952 de dünyaya gelir. Hukuk Fakültesi2nden mzun olduktan sonra Dışişleri Bakanlığında sırasıyla, Stuttgart Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu, Bağdat Büyükelçiliği Başkatibi, OECD Daimi Temsilciliği Müsteşarı, New York Başkonsolosu, Bükreş Büyükelçisi ve Avrupa Birliği (AB) nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi görevlerini yürüttü.

Başbakanlık Dışişleri Danışmanlığı, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü ve Dışişleri Başdanışmanlığı, AB Genel Sekreter Yardımcılığı, Dışişleri Bakanlığı AB'den Sorumlu Müsteşar Yardımcılığı ve AB Genel Sekreterliği görevlerinde de bulunan Bozkır, Romanya Ulusal Liyakat Madalyası ve İtalya Liyakat Nişanı sahibi.

 

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal