Biri Hamile, 10 Kişi Hastaneye Kaldırıldı!

Arnavutköy Merkez Mahallesindeki 2 katlı bir binada pire ile böceklerin yok olması için merdivenlerine oldukça fazla sıkılan tarım ilacından etkilenenlerden biri hamile, 10 kişi hastaneye kaldırıldı.

01.07.2020-11:27 - (Son Güncelleme: 01.07.2020-11:15) Biri Hamile, 10 Kişi Hastaneye Kaldırıldı!
Emniyet güçleri, vatandaşları tahliye ettikten sonra binaya girişler de bir müddetliğine güvenlik şeridiyle kapattı. Böcek ilacı sıkan kişi de yakalandı.

Hadise, saat 00.30 civarlarında Arnavutköy Merkez Mahallesindeki 2 katlı bir binada yaşandı. Öğrenilen bilgiye göre, bodrum katında pire ile böceklerin olduğu 2 katlı binaya, apartmanda oturanlardan biri, böcek ilacı sıktı. Binanın bodrum katı ile merdivenlerine aşırı miktarda sıktı. Neredeyse bir saat sonra koku bütün binayı sararak, binada oturan vatandaşları etkilemeye başladı.

Binadan çıkan vatandaşlar durumu 112 Acil Servise bildirdi. İhbar üzerine hadise yerine polis ile pek çok ambulans sevk edildi. Emniyet güçleri vatandaşları tahliye ederken, koruyucu elbiseyle gelen sağlık ekipleri de 30 şahsın yaşadığı binadan, ilaçtan etkilenen aralarında biri hamile kadın olarak toplamda 10 kişiyi Kanuni Eğitim ve Araştırma ve Arnavutköy Devlet Hastanelerine götürüldü.

Emniyet güçleri, vatandaşları binadan çıkardıktan sonra, böcek sıkan şahsı gözaltına alarak karakola götürdü. Sonrasında binanın girişini güvenlik şeridiyle kapatıldı.

Böcek ilacı sıkan şahıs da ‘kamu güvenliğini tehdit etmek’ yakalanarak karakola götürüldü. Şüphelinin işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

Dışarıda kalan bir takım vatandaşlar akrabalarına giderken, bazıları da dışarıda bebekleriyle beklediği görüldü. Binaya yıkama işlemi yapılmasının ardından vatandaşların alınacağı öğrenildi.

Aşırı kokudan rahatsız olmaları üzerine emniyet güçlerini aradığını söyleyen bina sakini Metin Topçu, “Binada birisi böcek ilacı sıkmış, biraz fazla sıkmış. İş bilmemezlikten dolayı, sonuç bu. Tüm binada zehirlenenler olmuş. Hamileler var, kronik hastalığı olanlar var, onun için binayı karantinaya aldılar. Bütün herkesi binadan çıkardılar. Ben de binada oturuyorum, şuan dışarıdayım küçük çocukla birlikte. Bina yıkanacakmış, onu bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Kokunun kendilerine kadar geldiğini dile getiren karşı komşu Nedime Baş, “İlaç sıktıktan sonra zehirlenmişlerdi, sonra ambulans çağırdılar. Bina baya kalabalık, böcek ilacı sıkmışlar. Akşam 00.30 sularında olmuş, ben de aradım 112’yi. Ben etkilenmedim ama kokusu çok geliyordu” ifadelerini kullandı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal