Bir Öğrencide Koronavirüs Çıktı! 24 Öğrenci ve Öğretmenler Karantina Altında

Zonguldak Merkez Yayla Ortaokulu'nda eğitim gören sekizinci sınıf öğrencisinin koronavirüs testinin pozitif sonuç vermesi üzerine sınıfındaki 24 öğrenci ile iki öğretmen karantinaya alındı.

16.09.2020-14:19 - (Son Güncelleme: 16.09.2020-14:09) Bir Öğrencide Koronavirüs Çıktı! 24 Öğrenci ve Öğretmenler Karantina Altında

Denetim için yapılan koronavirüs testi pozitif sonuç veren Zonguldak Merkez Yayla Ortaokul sekizinci sınıf öğrencisinin ailesine de koronavirüs testi yapılmasına karar aldı. Öğrenciler evinde tedaviye alındı.

İl Sağlık Müdürlüğü görevlileri, yaptıkları filyasyon faaliyeti neticesinde öğrencinin sınıfındaki 24 öğrenci ve 2 öğretmenin de karantinaya alınmasına karar aldı. Toplam 26 şahıs evlerinde 14 günlük karantina altında olacaklar.

SAĞLIK DURUMU İYİ

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, koronavirüs testi pozitif sonuç veren öğrencinin sağlığının iyi olduğunu dile getirdi. Karantinadaki öğrencilerle evlerinden uzaktan eğitime devam ettiklerini belirten Tosun, şu ifadeleri kullandı:

'Öğrencimizin koronavirüs testinin pozitif çıktığını öğrendik. Bunun üzerine İl Sağlık Müdürlüğü filyasyon ekiplerince okulumuzdaki diğer öğrencilerin 14 gün boyunca evlerinde karantinada bulunmaları tavsiyesinde bulundular. Diğer yandan evlerinde bulunan öğrencilerimiz için uzaktan eğitime devam ediyoruz. Okulumuzda gereken hijyen, sosyal mesafe tedbirleri arttırılmıştır ve diğer öğrencilerde şuan için bir sıkıntı olmadığı bilgisini de aldık. Bu noktada testi pozitif çıkan öğrencimizin sağlık durumunun iyi olduğu ve evinde dinlenmekte olduğu bilgisini de aldık. Öğrencimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal