Bir Günde 4 Bin 310 Kişiye Coronavirüs Cezası Kesildi!

AVM, kuaför, pazar yerleri, şehir içi ve şehirler arası ulaşım araçlarında geçtiğimiz gün yapılan coronavirüs kontrollerinde 4 bin 310 idari işlem yapıldı.

16.05.2020-14:51 - (Son Güncelleme: 16.05.2020-18:28) Bir Günde 4 Bin 310 Kişiye Coronavirüs Cezası Kesildi!

AVM, kuaför, pazar yerleri, şehir içi ve şehirler arası ulaşım araçlarında geçtiğimiz gün yapılan coronavirüs kontrollerinde 4 bin 310 idari işlem yapıldı.

Coronavirüs önlemlerine uymayan 657 berber/kuaför/güzellik merkezi, 10 AVM, AVM'lerdeki 277 iş yeri, 1588 pazar esnafı, 672 müşteri, 723 taksi, 32 taksi durağı, 260 şehir içi ve şehirler arası toplu ulaşım firmasıyla 91 yolcu olmak üzere 4 bin 310 idari işlem uygulandı.

KONTROLLERDE BUNLARA DİKKAT EDİLDİ

Berber/kuaför/güzellik salonlarında, randevu sistemine bakılarak çalışma, çalışma saatlerine uyma, müşteri koltukları arasındaki uzaklığı sağlama, personeller ve müşterilerin maske kullanımı, hizmet verilmesinde kullanılan malzemelerin sterilizasyonu ya da dezenfekte edilmesi, tek kullanımlık ürünlerin kullanımı, izin olmayan usturayla tıraş, makyaj, cilt bakımı, ense fırçası kullanımı benzeri kurallara riayet edilip edilmediğine bakıldı.

AVM'lerde, AVM içi ve iş yerlerinde olabilecek müşteri sayısının belirlenmesinde hesaba katılacak alanların doğru belirlenip belirlenmediği, belirtilen sayının üstünde müşteri kabul edilip edilmediği, müşterilere duyuru yapılıp yapılmadığı, temizlik, hijyen ve ortam havalandırmasındaki kurallara riayet, iş yerleri için belirtilen çalışma kurallarına uyma, AVM personellerinin korunmasına yönelik alınan tedbirler denetlendi.

Taksi ve durakların dezenfeksiyon işlemi, şoför ile müşterinin maske kullanımı, taksilerde yeteri kadar dezenfektan ya da kolonya olup olmadığı, aynı anda hizmet sunulabilecek müşteri sayısı sınırı, her müşteri peşinden araç içinin havalandırılması ve temas olan yüzeylerin dezenfeksiyon işlemi, temassız ödeme yollarına geçme hususunda çalışma olup olmadığı kontrol edildi.

Pazar yerlerinde, maske kullanımı, tezgahlar arasındaki uzaklık, pazar alanlarına aynı anda alınabilecek kişi sayısı, pazar alanı etrafındaki fiziki önlemler, ürünlerin müşteriye sunum kurallarının denetimi yapıldı. Şehir içi ve şehirler arası toplu taşıt alanında da şehir giriş-çıkış sınırlaması süren şehirlerden çıkış, bu şehirlere varış veya bu şehirlerden transit geçiş için gereken seyahat izin belgesi olmadan özel araçla ya da toplu ulaşım araçlarıyla yolculuk yapılıp yapılmadığı, alınan önlemlerin yeterli olup olmadığı, şehir giriş-çıkış noktalarında bütün yolcuların sağlık denetimlerinin yapılıp yapılmadığı, şehir içi ve şehirler arası sefer yapan toplu taşımalarda belirlenen kurallara riayet edilip edilmediğine, şehirler arası toplu ulaşımda valilik izni alınıp alınmadığı, yolculara yolculuk izin belgesi düzenlenip düzenlenmediği kontrol edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal