Bir Gencin Sorusu Üzerine Külliyede Herkes Gülmeye Başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın davetlisi olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne gelen üniversiteli gençler, Erdoğan ailesi ile beraber sahur yaptı. Bir gencin sorusu üzerine salon kahkahaya boğuldu.

07.06.2018-14:39 - (Son Güncelleme: 07.06.2018-14:40)

Sahur ardından yapılan muhabbette bir üniversiteli gencin sorduğu KYK bursu sorusu sonrası yaşananlar salonu kahkahaya boğdu.

Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Twitter’da yaptığı paylaşımda gençlere sahur davetinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da, külliyeye misafir olarak gençlere sürpriz yaparak sahur programına katıldı. Üniversite öğrencileri ile öz çekim yaparak hatıra fotoğrafı çektiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin sorularına da cevap verdi.

"O ZAMAN SEN LİSTEYİ HAZIRLA"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir üniversite öğrencisinin, arkadaşlarıyla Erasmus'a nasıl gidiliyorsa Filistinlilerin barındığı mülteci kamplarına da gidip gönüllü çalışma isteğine dair, "O zaman sen listeyi hazırla. Listeyi hazırladıktan sonra kimler katılmak istiyorsa bunları öğrenelim. Ondan sonra da eşim, şahsım bununla ilgili girişimlerde bulunuruz’’ cevabını verdi.

"BİZ 'DÜRÜST OLALIM' DİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir öğrencinin öğrenim kredisi borçlarının silinmesine dair bir soruya şu şekilde yanıt verdi:

"Ben sana Erdoğan cevabı mı vereyim, İnce cevabı mı vereyim veya diğerleri gibi mi cevap vereyim? Eğer 'Erdoğan cevabı verin' derseniz, ben size en doğrusunu konuşurum. Burs karşılıksız. Biliyorsunuz kredi, belli devlet imkanlarının gençlerimiz için üniversiteyi bitirdikten sonra onlara yeni bir süreç açabilmek için temin edilmiş bir yöntemdir. Üniversiteni bitirdin, iş bulana kadar ödeme var mı, yok. İş bulduktan sonra faizsiz, çok düşük taksitlerle o krediyi ödemeye başlar ama o, onun için aynı zamanda iş bulma garantisidir. Bu devlet de olabilir, özel sektör de olabilir. Diğer adaylar, Allah selamet versin, biz diyor sileriz. Biz 'dürüst olalım' diyoruz. Yapamayacağımız bir şeyin sözünü vermeyelim."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal