Bir Dev Daha Konkordato İlan Etti

Havalimanları ve şehir merkezlerinde günlük araç kiralama olanağı sağlayan Sixt Türkiye, konkordato isteğinde bulundu. Mahkeme kararını şirkete geçici mühletten yana kullandı.

25.01.2019-14:17 - (Son Güncelleme: 25.01.2019-14:21) Bir Dev Daha Konkordato İlan Etti

Dünya üzerinde şubeleri bulunan günlük araç kiralama devi Alman Sixt markasının Türkiye temsilcisi Artı Seyahat AŞ İzmir 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurarak konkordato isteğinde bulunmuştu. Firmanın filosunda 1400 adet araç mevcut.

MAHKEME KARARINI VERDİ

Havalimanları ve şehir merkezlerinde günlük araç kiralama olanağı sağlayan Sixt Türkiye (Artı Seyahat Acentesi Tekst. San. Ve Ticaret AŞ)İzmir 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne konkordato için başvurmuştu. Şirketin yaprığı başvuruyu değerlendiren mahkeme kararını geçici mühletten yana kullandu. Mahkeme S.M.M.M. Mustafa Yaran'ı geçici konkordato komiseri olarak seçti.

Almanya'da 1912 yılında kurulan Sixt, dünya çapında 110 ülkede hizmet veriyor. Türkiye'de araç kiralama sektörüne 1990'lı senelerin sonunda giren Sixt, 2008 yılınından şimdiye kadar da Artı AŞ tarafından temsil ediliyor. Fehmi Sertdemir ve İbrahim Hakan Özyılmaz tarafından kurulan Artı AŞ'ye, üç sene önce, Has Otomotiv'in de bağlı olduğu Has Global Yatırım Holding AŞ ortak olmuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal