Binlerce Kamu Görevlisinin Kimlik Kartı Değişiyor

Resmi Gazete'de yayımlanan 'Emniyet Teşkilatı Personeli Kimlik Kartları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' ile teşkilat kapsamında çalışan emniyet müdürü, polis, bekçi ve diğer personelin kimlikleri değişecek.

05.12.2018-09:47 - (Son Güncelleme: 05.12.2018-09:36) Binlerce Kamu Görevlisinin Kimlik Kartı Değişiyor

Resmi Gazete'de yayımlanan 'Emniyet Teşkilatı Personeli Kimlik Kartları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' ile teşkilat kapsamında çalışan emniyet müdürü, polis, bekçi ve diğer personelin kimlikleri değişecek.

Buna göre, sınıf üstü ve diğer derecelerdeki emniyet müdürleri, farklı rütbelerdeki polisler, bekçiler ve diğer hizmet sınıflarındaki çalışanlar ile emeklileri için 4 ayrı tasarıma sahip kimlik kartları düzenlendi.

Emniyet müdürleri ile polislere verilecek kimliklerin ön yüzünde büyük harflerle 'T.C. İçişleri Bakanlığı Polis' ifadesi yer alırken alt kısmında ise Türkçe ve İngilizce olarak 'Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Kimlik Kartı' ibaresi ile personelin fotoğrafının yanında adı, soyadı, rütbesi ve sicil bilgileri bulunacak.

Kimliklerin arka kısmında kimlik kartı seri no, T.C. kimlik numarası, anne-baba adı, doğum yeri, doğum tarihi, kan grubu ve kullandığı tabancanın markası, modeli, çapı ve seri numarası yer alacak.

Çarşı ve mahalle bekçilerinin kimliklerinin ön kımında ise büyük harflerle 'T.C. İçişleri Bakanlığı Bekçi', diğer hizmet sınıflarındaki çalışanlara verilecek kartlarda ise 'T.C. İçişleri Bakanlığı Personel' ifadeleri olacak.

Kartların ön sağ yüzünde 8 köşeli polis rozeti, sol kısmında ise Türk bayrağını simgeleyen ay yıldız ile isim ve rütbe bilgilerinin yer aldığı alanda ise Türk Polis Teşkilatının arması bulunacak. 

Kimlik kartlarının arka sağ kısmında ise polis armasındaki çift başlı kartal logosu ile 8 köşeli polis rozeti kullanılacak.

Emniyet hizmetleri sınıfı çalışanlarından idari polis olmalarına karar verilenlerin kimlik kartlarının rütbe hanesine rütbesi ile 'İdari' ibaresi bulunacak. Bu personele hangi sınıf ve unvanda olursa olsun çalıştıkları müddetçe ayrıca emekli kimlik kartı hazırlanmayacak.

Vazife malulü olarak emekli olan çalışanın kimlik kartına ise rütbesi ile 'Vazife Malulü' ibaresi bulunacak. Vazife malulü olarak emekli olduktan sonra çalışmaya devam eden personelden istifa edenlere son rütbe ve unvanları gözetilerek emekli kimlik kartı hazırlanacak. Vazife malulü olduktan sonra hizmet sınıfı değişerek Emniyet Teşkilatında çalışmaya devam edenlerden istifa edenlere ise emniyet hizmetleri sınıfındaki en son rütbesi esas alınarak emekli kimlik kartı verilecek.

Yeni emekli olan veya daha önceden emekli olmuş personelden kimlik kartını değiştirme isteğinde bulunanlara, yeni emekli kimlik kartı verilirken, üzerinde bulunan eski kimlik kartını çeşitli gerekçelerle vermemesi veya kaybettiğini beyan ettiği halde bu kimlik kartının üzerinde olduğunun tespit edilmesi halinde emekli kimlik kartı verilmeyecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal