Bingöl'de Türk Askerini Taşırken Arızalanan Helikopter Korku Dolu Anlar Yaşattı

Bingöl'ün kırsal kesiminde yapılan operasyonun ardından İl Jandarma Komutanlığına bağlı askeri birliği geri almak amacıyla bölgeye sevk edilen helikopterde arıza yaşanınca ortaya panik dolu dakikalar çıktı.

09.07.2020-08:21 - (Son Güncelleme: 09.07.2020-08:45) Bingöl'de Türk Askerini Taşırken Arızalanan Helikopter Korku Dolu Anlar Yaşattı

Mehmetçiği, operasyon bölgesinden alarak askeri birliğe götürmekle sorumlu helikopterde saat 18.00 civarında bir arıza yaşandı.

3 mürettebat ile 7 personeli taşımakla yükümlü olan helikopter, yaşanan teknik sorundan dolayı ormanlık ve sarp bölgeye mecburi iniş gerçekleştirdi.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen mecburi inişe zorunlu olan askeri personel, yaşam kaybı veya yaralanma olmadan bu inişi gerçekleştirdi.

Bahsi geçen talihsizliğin sonrasında bölgeye gönderilen Özel Harekat timleri doğal olarak yaşanan arızanın yazılı raporunu Bingöl Valiliğine beyan etti.

Söz konusu yazılı raporun içeriği şu şekildedir:
"Bingöl'ün Genç ilçesi, Akpınar köyü mülki sınırları içerisinde, 8 Temmuz 2020 Çarşamba günü saat 18.00 sıralarında, İl Jandarma Komutanlığı'nca gerçekleştirilen operasyonda görevli timleri aldıktan sonra dönen Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'na ait genel maksat helikopterinde meydana gelen teknik arıza nedeniyle ormanlık ve sarp alana zorunlu iniş yapmıştır.

Helikopterde bulunan 7 personel ve 3 mürettebatta herhangi bir can kaybı ve yaralanma meydana gelmemiştir. Bingöl İl Jandarma Komutanlığına bağlı 5 Jandarma Özel Harekat (JÖH) timi bölgeye intikal etmiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal