Bingöl'de 21 Bölgede Geçici Güvenlik Bölgesi İlan Edildi

Bingöl Valiliği son zamanlarda terör örgütünün faaliyetleri sebebiyle hayatının kötü etkilendiğini söyleyerek il sınırları içinde 21 bölgede geçici güvenlik bölgesi ilan etti.

27.06.2018-10:41 - (Son Güncelleme: 27.06.2018-10:36) Bingöl'de 21 Bölgede Geçici Güvenlik Bölgesi İlan Edildi

Bingöl'de merkez ve 8 ilçedeki 21 yerde, 29 Haziran-13 Temmuz 2018 tarihleri içinde, yapılacak operasyon sebebiyle, sivil insanların hasar almaması için geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildi.

İlan edilen geçici özel güvenlik bölgesi ilanıyla alakalı Bingöl Valiliği taradından yayınlanan açıklamada, "Bingöl ili hudutları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü ve diğer terör örgütlerinin son dönemlerde yapmış oldukları terör ve yıldırma faaliyetleri, ilimizin sosyal ve ekonomik gelişmesini de kötü yönde etkilemeye başlamıştır. Bu eylemler sonucunda insanlarımız, ekonomik, sosyal faaliyetlerini devam ettirme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum olmuştur. Günlük yaşamları kötü etkilenen insanlarımız büyük mağduriyet yaşamaktadırlar. Bingöl Valiliğimiz, ilk olarak insanlarımızın can ve mal emniyetinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının sürdürülmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması amacı ile; bölgesinde güven ve asayiş temin etmek için alakalı mevzuat kapsamında her türlü önlemi almaktadır" denildi.

Valilik açıklamasında, özel güvenlik bölgesi ilan edilen yerler ise şöyle sıralandı:

"Merkez Ortaçanak Hasar Yaylası ve Hasar Tepe, Feratan, Çır Yaylası, Merdiven Deresi, Monçü Komu bölgeleri, Adaklı İlçesinde Şeytan Dağları, Şeytan Deresi, İlbey, Maltepe Vadisi (Sevkar) bölgeleri, Genç İlçesinde Sağgöze, Büyükçağ, Yeniyazı, Dikpınar, Derman ve Şekaran bölgeleri, Solhan İlçesinde Yenibaşak-Doğuyeli bölgesi, Yayladere İlçesinde Horivanik Deresi-Tahkim Deresi (Pohus Vadisi), Kırköy Ormanları, Manav Deresi ve Güneşlik Gökçedal bölgesi, Kiğı İlçesinde Çomakderesi Bölgesinde, Karlıova İlçesinde Karacehennem Ormanları Bölgesinde, Yedisu İlçesinde Akımlı Yaylası Bölgesi."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal