Binali Yıldırım'ın Yeni Görevi Belli Oldu

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın yeni görevinin belli olduğu iddia edildi. İddiaya göre Yıldırım, Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Cumhurbaşkanı vekili olacak.

25.07.2019-16:53 - (Son Güncelleme: 25.07.2019-16:49) Binali Yıldırım'ın Yeni Görevi Belli Oldu

23 Haziran'da gerçekleştirilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini 806 bin oy farkı ile kaybeden Binali Yıldırım’a Cumhurbaşkanlığı bünyesinde bir vazife verileceği öne sürüldü. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı Başyardımcılığı ve Cumhurbaşkanı vekilliği pozisyonlarının hazırlanması için emir verdiği bildirildi.

Yeni sisteme geçilmesiyle başbakanlık vazifesi sona eren ve 24 Haziran 2018’deki genel seçimlerin sonrasında TBMM Başkanı olan Binali Yıldırım, bu vazifesinden de 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’nin İstanbul adayı olduğu için istifa etmişti. Ekrem İmamoğlu karşısında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kaybeden Binali Yıldırım’a Erdoğan tarafından bir vazife verileceği Ankara kulislerinde bir zamandır konuşuluyor.

Binali Yıldırım, geride bıraktığımız günlerde revizyon olması halinde kabineye gireceği söylentileriyle alakalı, "Cumhurbaşkanımızın gerek kabine hususunda, gerek de diğer hususlarda hangi adımlar atacağını kendisi karar verecektir. Ülkemizin geleceği için, halkımızın refahı için, problemlerin çözümü için biz bugüne dek çaba sarf ettik ve bugünden sonra da gayret edeceğiz. Pozisyonun bir önemi yok" yanıtını vermişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal