Binali Yıldırım'ın İstanbul Adaylığı İçin Protokol Düzeni Değişebilir

AK Parti'nin İstanbul adayı olacağı konuşulan TBMM Başkanı Binali Yıldırım için protokol düzeninde değişikliğe gidilebileceği öğrenildi. Yıldırım'ın 'son Başbakan ve Meclis Başkanı' sıfatının belediye başkanlığının gerisinde kalmasını istemediği iddia ediliyor.

30.11.2018-11:11 - (Son Güncelleme: 30.11.2018-11:03) Binali Yıldırım'ın İstanbul Adaylığı İçin Protokol Düzeni Değişebilir

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Binali Yıldırım'la alakalı tartışma meselesi olan 'protokol problemine' formül aranıyor.

PROTOKOL FORMÜLLERİ ERDOĞAN'A İLETİLDİ

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun aktardığına göre, AK Partili bazı hukukçular protokol sıkıntısının giderilmesi için değişik formüller gündeme taşıdı. Bu formüllerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da sunulduğu bildirildi. AK Parti kaynakları, Yıldırım'ın seçimlerin ardından 'Cumhurbaşkanı Yardımcısı' olacağı söylentilerinin gerçekçi olmadığını söylerken, hem belediye başkanlığı hem de cumhurbaşkanlığı yardımcısının aynı anda yapılmasının 'Etik' bakımdan da uygun olmayacağı değerlendiriyor.

MEVCUT PROTOKOLDE 4. SIRADA

Bunun yerine protokol düzeninde değişikliğe gidileceği söyleniyor. Mevcut İstanbul protokolünde büyükşehir belediye başkanı, garnizon komutanının sonrasında dördüncü sırada yer alıyor.

YENİ BİR PROTOKOL DÜZENİ GETİRİLEBİLİR

Fakat AK Parti kurmayları, eski meclis başkanları ve eski başbakanların protokolde bakanlardan önce geldiğini anımsatarak "Bu hususta kanuni bir düzenleme yapmaya da lüzum yok. İdari bir kararla, yeni bir protokol düzeni yapılabilir. Sayın Yıldırım, İstanbul büyükşehir belediye başkanı olsa dahi eski başbakan ve eski meclis başkanı sıfatını taşıyacaktır. Lazım olursa idari bir kararla, Cumhurbaşkanı haricinde kimseyi karşılamak yada uğurlamak mecburiyetinde olmayacağına dönük de adım atılır" değerlendirmesi yaptı.

Yıldırım'ın, üstünde taşıdığı 'son Başbakan ve Meclis Başkanı' sıfatının belediye başkanlığının gölgesinde kalmasını istemediği öne sürülüyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal