Binali Yıldırım: Yeni Zelanda'daki Alçak İnsanlıktan Nasibini Almamış

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Alçak, insanlıktan nasibini almamış Yeni Zelanda'daki o katil, İstanbul'a gelmiş ama İstanbul'u tanıyamamış. İstanbul medeniyetleri birleştiren bir hoşgörü şehridir." diye konuştu.

17.03.2019-17:45 - (Son Güncelleme: 17.03.2019-17:38) Binali Yıldırım: Yeni Zelanda'daki Alçak İnsanlıktan Nasibini Almamış

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Beyoğlu'ndaki bir otelde, sivil toplum kuruluşları, iş insanları ve kanaat önderleri ile buluştu. 

AİDİYET VURGUSU

Belediye başkanı seçilmesi halinde İstanbullu kimliği ve aidiyetini ön plana çıkaracağını anlatan Yıldırım, "Memleketlerimizi unutacak değiliz. Ancak burada yaşıyor ve evlatlarımızı bu şehirde büyütüyoruz. Zaten ekonomisi güçlü olan İstanbul'u daha da büyütmemiz lazım." diye  konuştu.

ALÇAK KATİL İSTANBUL'U TANIYAMAMIŞ

Yeni Zelanda'da 50 kişinin hayatını kaybettiği alçak terör saldırısına da değinen Binali Yıldırım, olayla ilgili şu ifadelere yer verdi:

"Alçak, insanlıktan nasibini almamış Yeni Zelanda'daki o katil, İstanbul'a gelmiş ama İstanbul'u tanıyamamış. İstanbul, üç büyük medeniyete ev sahipliği ve 470 yıl Osmanlı'ya başkentlik yapmış. İstanbul, medeniyetleri birleştiren hoşgörü şehridir. İstanbul gece-gündüz her zaman görülmek istenen ve merak edilen bir şehir. Bunlar, İstanbul'un artıları ve zenginlikleridir. Beyoğlu, İstanbul'un küçük bir özeti diyebiliriz. Çünkü bu ilçemizde çok önemli bir zenginlik var. Farklı etnik gruplar, burada barış içinde birlikte yaşıyorlar. Türkü, Kürdü, Lazı, Ermenisi, Müslimi, Gayrimüslimi hep birlikte yaşıyor. Bu bizim, birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi daha da güçlendiriyor. Biliyorlar ki biz böyle birlik içinde yaşadığımız sürece kimse ama hiç kimse bize bir şey yapamaz."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal