Binali Yıldırım, TBMM'nin Aracını Kullanıyor İddialarına Cevap Verdi

AK Parti İstanbul adayı Binali Yıldırım, "TBMM'nin makam aracını kullanıyor" iddialarına cevap verdi. Yıldırım, "Bu ülkede Başbakanlık, Meclis Başkanlığı yapan herkese şahsına gece-gündüz 24 saat hiçbir sınırlama olmadan araç verilir, korumalar verilir" dedi.

20.06.2019-16:49 - (Son Güncelleme: 20.06.2019-17:10)

Cumhur İttifakı'nın AK Partili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, son dönemde çokça gündeme getirilen "TBMM'nin makam aracını kullanıyor" iddialarına sert tepki gösterdi.

"17 YILDIR BU ÜLKEYE HİZMET EDİYORUM"

Seçim çalışmaları çerçevesinde sahadaki temaslarını sürdüren Binali Yıldırım'a, bir basın mensubu "Kullandığınız araçla alakalı tartışma var. Hatta bugün de aynı aracı kullandınız. Başbakanlık tarafından kiralandığı iddia ediliyor. Kemal Kılıçdaroğlu da kul hakkı vurgusu yaptı, değerlendirmeniz ne olacak?" biçiminde sordu.

Ben bunu esefle izliyorum diyen Yıldırım "Benim hakkımda başka bulacak bir şeyi olmayanlar aracımla, başbakanlık evinde oturdu gibi hakikat olmayan meselelerle meşgul oluyorlar. Ben 17 senedir bu devlete hizmet ediyorum. Milyarlarca lira bütçe idare ettim, her kuruşun hesabını verdim. Bundan sonra da vermeye hazırım. Olayları çarpıtmaya lüzum yok. Bu ülkede Başbakanlık, Meclis Başkanlığı yapan herkese şahsına gece-gündüz 24 saat hiçbir sınırlama olmadan araç verilir, korumalar verilir. Kaldı ki ben bunları en asgari seviyeye indirmiş haldeyim." sözlerini kullandı.

"BENİM DIŞIMDA YAPILAN ŞEYLER"

Yıldırım konuşmasının devamında, "Bu hususta haksız bir saldırıyla karşı karşıya olduğum için doğru dürüst koruma dahi yanımda taşımıyorum. Tüm bu düzenlemeler benim dışımda yapılan şeyler. Ben istesem de bunları reddedemem. Çünkü ben Türkiye Cumhuriyeti'nin 15 Temmuz darbesini geçirmiş bir Başbakanıyım. Bu meselelerin gündeme getirilmesini kınıyorum. Bu kadar söylüyorum." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal