Binali Yıldırım Ne Mezunu

Binali Yıldırım ne mezunu, Binali Yıldırım hangi okulu bitirdi?

12.05.2018-14:40 - (Son Güncelleme: 12.05.2018-14:34) Binali Yıldırım Ne Mezunu

Başbakanımız Binali Yıldırım Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 27. Dönem Başbakanı ve uzun bir dönem Denizcilik, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı olarak görev yapmıştır. Görev süresince bir çok duble yol, Osmangazi köprüsü, Marmaray gibi dünyaca ünlü projelere imza atılmıştır.

Binali Yıldırım aslen mühendistir. Aynı zamanda 3 kez AK Parti başkanlığı yapmıştır. Mühendis olan Binali Yıldırım Dünya Denizcilik Üniversitesi (1991), İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi mezunudur. Binali Yıldırım’ın birisi kız toplam 3 çocuğu vardır.Eşi Semiha Yıldırım ise öğretmendir.

Binali Yıldırım, 20 Aralık 1955’te Erzincan Refahiye’de doğmuştur. . Türkiye’nin en eski tersanelerinden Camialtı Tersanesi’nde mühendislik ve yöneticilik görevlerini yürüttü. İstanbul Deniz Otobüsü İşletmeleri (İDO) Genel Müdürlüğü görevini yaptı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucular Kurulu üyesi oldu. 58, 59, 60, 61 ve 64. Hükümetlerde Ulaştırma Bakanlığı görevlerini yürüttü. Çok iyi derecede İngilizce, orta derecede Fransızca bilmektedir.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal