Binali Yıldırım Merak Edilen Geceyi Anlattı

Başbakan Binali Yıldırım, AA’nin Editör Masası programına canlı yayın konuğu oldu. Gündeme dair önemli açıklamalar yapan Başbakan Binali Yıldırım 24 Haziran gecesi neler olduğunu anlattı.

05.07.2018-11:23 - (Son Güncelleme: 05.07.2018-11:23)

Başbakan Binali Yıldırım Binali Yıldırım, Anadolu Ajansı’nın Editör Masası programına canlı yayın konuğu oldu. Soruları cevaplayan Yıldırım, 24 Haziran gecesini anlattı ve TBMM Başkanlığı sorusuna cevap verdi.

"HER TÜRLÜ GÖREVİ YAPARIZ"

‘TBMM başkanı olur musunuz?’ şeklinde gelen bir soruya Binali Yıldırım, "Onun kararını ben vermem. Şöyle söyleyeyim, benim liderim, partimizin genel başkanı ve partimiz ne yönde karar alırsa, neyi münasip görürse biz her türlü görevi yaparız. Bu da çok uzun bir süre değil. Yakında ne olacağı belli olur’’ şeklinde cevap verdi.

'AK PARTİ OLARAK MESAJI ALDIK'

Seçmenin sandıkta verdiği mesaja değinen Binali Yıldırım ‘’Tabii şu soru sorulabilir. “AK Parti’nin oyunda düşme var, vekil sayısında düşme var” Bu da doğrudur. Bu da bize bir mesajdır. Biz AK Parti olarak bu mesajı aldık’’ diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE ÇALIŞMAK ZOR MU?

 ‘Erdoğan ile çalışmak zor mu oluyor kolay mı oluyor?’ şeklinde gelen bir soruya ise Yıldırım, ‘’Cumhurbaşkanımızla çalışmak zor mu kolay mı? Soru çok zor, hem de kolay. Cumhurbaşkanı rahatı sevmeyen bir adam. Rahat olmak isteyeni de sevmiyor. Kendi de rahat etmez, yanındakileri de rahat ettirmez. Böyle bir şeyi var, iş tutuş şekli var. Bu tabi biz alışık olmayanlar bu yolculukta dayanamazlar. Bunda nereden kaynaklanıyor? Memleketin meselelerine olan hassasiyetinden kaynaklanıyor. İstiyor ki hiçbir yerde aksaklık olmasın, yanlış olmasın. Ama Türkiye büyük bir ülke. Yani yurdun kilometrelerce uzağında bir yerde olay oluyor. Onu sizin an be an yönetmeniz mümkün değil. Oradaki idarecilerin aynı hassasiyeti taşıması lazım’’ şeklinde cevap verdi.

TELEFONDA AĞLIYORDU

24 Haziran gecesinde yaşananlarını anlatan Yıldırım ‘’Ondan üzülüyor, duygusal yönü çok kuvvetlidir. Mesela o seçim akşamı İstanbul’da toplanan kalabalığın içinden bir yavrumuzun ayağının sıkışması onu o kadar çok etkiledi ki, duygu doruktaydı. Ağlıyordu telefonda, konuştuk. Ne seçim kazanması, ne o coşku hepsi gitmiş. Bütün dikkatini oraya vermiş. Bir ara gelmemeyi düşündü, işler normalleşince geldi. Cumhurbaşkanımızla çalışmak keyifli bir iş. Ben kendisini 1978’den beri bilirim. Beraber belediyede çalıştık’’ ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal