Binali Yıldırım Meclis Başkanlığına Veda Etti

TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım Meclis Başkanlığı'na veda konuşması yaptı. Binali Yıldırım konuşmasında 'İstifa dilekçemi konuşmamın ardından Meclis Başkanlığı'na teslim edeceğim. Bugün itibarıyla TBMM Başkanlığı görevimden çekileceğim.' diye konuştu.

18.02.2019-21:57 - (Son Güncelleme: 18.02.2019-22:10) Binali Yıldırım Meclis Başkanlığına Veda Etti

TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, TBMM'de düzenlenen veda yemeğinde konuştu.

ÇALIŞMALARDAN SÖZ ETTİ

Başkanlığı döneminde TBMM'de yapılanlan çalışmalardan bahseden Yıldırım, "Genel Kurulumuz 57 birleşim gerçekleştirildi. Toplam 482 saat çalışma yapıldı. Komisyonlarda 495 saat çalışıldı. Başkanlığımıza yönlendirilen 30 soru önergesi cevaplandırıldı. Milletvekillerimiz tarafından 837 araştırma önergesi verildi. Önergelerin 11'i görüşüldü." dedi.

"İLKLERLE SONLAR ARASINDA DOLAŞIP DURUYORUZ" 

Cumhuriyet tarihindeki ilkleri ve sonları yaşayan bir siyasi figür olduğunu belirten Yıldırım, esprili bir dille "Parlamenter sistemin son Başbakanı'ydım, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Meclis Başkanı oldum. Belediye başkanlığına aday olan ilk Meclis Başkanıyım. Gördüğümüz gibi ilklerle sonlar arasında dolaşıp duruyoruz. Meclis Başkanlığı görevinden çekilen ilk başkan oluyorum." ifadelerini kullandı.

VEDALAŞTI, HELALLEŞTİ

Konuşmasının sonunda katılımcılarla helalleşen Binali Yıldırım, "Vedalaşmak, helalleşmek sünnettir. Bu sebeple hakkınızı helal ederseniz, üzerimden büyük bir yükü almış olursunuz.Varsa benim de hakkım sizlere helal olsun diyorum. Allah hepimizden razı olsun. Davete icap etmenizden dolayı tekrar şükranlarımı sunuyorum. Sağolun, varolun, Allah'a emanet olun." diyerek TBMM başkanlığına veda etti. 

Binali Yıldırım'ın yerel seçim çalışmalarına Eyüp Sultan Camii'de kılacağı sabah namazı ile başlayacağı öğrenildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal