Binali Yıldırım İstanbul Adaylığı İçin Önemli Adım

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım, pek fazla yetkisini başkanvekilleri, genel sekreter ve diğer sorumlulara verdi. Yıldırım'ın bu kararı 'Yerel seçimlere hazırlık için mi?' sorusunu akıllara getirdi.

29.11.2018-09:37 - (Son Güncelleme: 29.11.2018-09:27)

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım, pek fazla yetkisini başkanvekilleri, genel sekreter ve diğer sorumlulara verdi. Yıldırım'ın bu kararı 'Yerel seçimlere hazırlık için mi?' sorusunu akıllara getirdi.

Elde edilen bilgilere göre, TBMM Başkanı Yıldırım'ın, 26 Kasım 2018 tarihinde  'TBMM Başkanlığı İdare Teşkilatı İmza ve Yetkileri ve Yetki Devri Yönergesi'ni imzalayarak yürürlüğe soktuğu öğrenildi.

DÜZENLEMEYİ KENDİSİ HAZIRLATTI

Yönergenin hedefi ve kapsamı 'imza yetkilerinin tam ve etkili olarak kullanılmasına yönelik usul ve esaslar' şeklinde anlatıldı. Yıldırım'ın TBMM Başkanı olmasından sonra TBMM bürokrasisini hızlandırmak istediği, Meclis Başkanı'na verilen birçok imza yetkisinin 'yük' oluşturduğu tespitini yaptığı ortaya çıktı. 'Yükü azaltın' ifadelerini kullanan Yıldırım, pek fazla yetkisini TBMM başkanvekilleri, genel sekreter ve diğer birim sorumlularına devredecek düzenlemeyi hazırlattı.

İSTANBUL İÇİN YAPTIĞI İDDİA EDİLDİ

Kulislerde ise Yıldırım'ın bu halinin, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı adaylığının neredeyse kesinleşmesinden kaynaklandığı öne sürülüyor. Adaylığı ile beraber İstanbul'da seçim çalışmaları ve kampanyası yürütecek olan Yıldırım'ın bu yoğunluğu içinde 31 Mart 2019 seçim tarihine kadar Meclis çalışmalarına kısmen vakit ayıramayacağı, bunun TBMM çalışmalarını olumsuz etkilemesini istemediği değerlendirilmesi yapıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal