Binali Yıldırım İBB Adayı Olmak İstemiyor Mu?

Oda TV'nin haberine göre AK Parti'nin İstanbul adayı olacağı konuşulan Binali Yıldırım'ın adaylığında sıkıntı var. İddiaya göre Binali Yıldırım ile Berat Albayrak arasında ilçe ve belediye meclis adayları konusunda problemler var.

29.11.2018-16:52 - (Son Güncelleme: 29.11.2018-17:10)

Oda TV'nin haberine göre; Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a yakınlığıyla tanınan Sabah gazetesinin Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, AK Parti'nin İstanbul'daki adaylık tercihine yönelik bir kulis bilgisi yazdı. Müderrisoğlu, son günlerde Meclis Başkanı Binali Yıldırım'ın AK Parti'nin İstanbul adayı olmasında meydana gelen tartışmaları doğrularcasına şu sözleri kullandı: "Binali Yıldırım'ın adı hemen her çalışmada önde ifade edilse de bazı rezervler olduğu saklı değil. Protokoller meselelerin haricinde ilçe belediyeleri, belediye meclisi ve belediye yönetimi dengesi bir çözüme kavuşturulabilir."

Kulislerde Binali Yıldırım ile Berat Albayrak arasında İstanbul adaylığı esnasında ilçe ve belediye meclis adayları hususunda problemler olduğu iddia ediliyordu. Yıldırım'ın, AK Parti'nin mevcut il başkanı ile de bu meselelerde farklı düşündüğü söyleniyordu.

İşte Müderrisoğlu'nun yazısının alakalı kısmı:

"Güncel olarak odaklanılan bir diğer mesele de İstanbul ile alakalı. TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın adı hemen her ankette önde çıksa da bazı rezervler olduğu saklı değil. Protokoller meseleleri haricinde ilçe belediyeleri, belediye meclisi ve belediye yönetimi dengesi bir çözüme kavuşturulabilir. Burada önemli olan, ‘şahsa özel çözüm’ algısının olmamasıdır. Aslında Türkiye, kamu yönetimi temel kanununu yazdığı senelerde, darbe anayasası ve vesayet engeline takılmıştı. Geride bıraktığımız yıl anayasayı değiştirmesine karşın bu defa kamu yönetimine ve yerel idareler ile alakalı yapısal değişikliklere vakit bulamadı. Yerel seçimin ardından, klasik protokol uygulaması, karşılama-uğurlama seremonisi gibi süreçlere neşter vurulması, İstanbul ölçeğindeki şehirler için kanun ile özgün idari-mali çerçeve çizilmesi mutlak ihtiyaç! "

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal