Binali Yıldırım Erken Seçim Sorusuna Cevap Verdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'sürpriz' olarak nitelenen erken seçim çağrısı Başbakan Binali Yıldırım'a yöneltildi. Binali Yıldırım, gazetecilerin bu sorusuna "So what?" (Ne olmuş yani!) karşılığını verdi.

18.04.2018-12:36 - (Son Güncelleme: 18.04.2018-12:27) Binali Yıldırım Erken Seçim Sorusuna Cevap Verdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sürpriz olarak nitelendirilen erken seçim çağrısı, siyasetin gündemini bir anda 360 derece değiştirdi. TBMM'de yoğun bir trafiğin yaşanmasına neden olan erken seçim çağrısı ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün 13:30'da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yapacağı görüşmeyi işaret etti. Konu ile ilgili sorulan sorulara ise Binali Yıldırım'In ilk tepkisi ise "So what!" şeklinde oldu

Kaynaklardan alınan haberlere göre, erken seçim sorusu ilk önce Başbakan Binali Yıldırım'a yöneltildi. Başbakan Binali Yıldırım, gazetecilerin erken seçim çağrısı sorusuna "So what?" (Ne olmuş yani!) karşılığını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Devlet Bahçeli ile bugün görüşeceğini belirtti. Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ, AK Parti’nin seçimleri vaktinde yapmak gibi bir geleneği olduğuna değinerek, 22 Temmuz 2007 seçimi hariç bütün seçimlerin vaktinde yapıldığını belirtti, Sözlerine devam eden Bozdağ "Bizim, seçimlerin vaktinde yapılacağına dair açıklamalarımız var. Fakat sayın Bahçeli'nin açıklaması partinin yetkili organlarında değerlendirilecektir ve ona göre bir açıklama mutlaka yapılacaktır' ifadelerini kullandı.

SONBAHAR DAHA ÖNDE

Bunun ötesinde Meclis kulislerinde de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sürpriz erken seçim çağrısı konuşuluyor. AK Parti’li vekiller Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli'nin bugün yapacağı görüşmede erken seçim konusunun tamamen netleşeceğini ifade ediyor. Görüşmeden erken seçim kararı çıkması halinde, seçim tarihinin 26 Ağustos olması çok düşük bir ihtimal olarak görülüyor. AK Partili vekiller seçim için Sonbahar aylarının daha uygun olduğu görüşünde hemfikir. AK Parti’nin 6. Olağan Büyük Kongresi'nin Haziran ayı sonuna doğru yapılması bekleniyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal