Binali Yıldırım Cuma Namazı Sonrasında Önemli Açıklamalarda Bulundu

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım Cuma namazı sonrasında gündeme dair kısa açıklamalarda bulundu.

19.04.2019-14:41 - (Son Güncelleme: 19.04.2019-15:02) Binali Yıldırım Cuma Namazı Sonrasında Önemli Açıklamalarda Bulundu

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldırım, 'Bugün Berat Kandili. Aynı gün kendisine hayırlı olsun dedim. Duymayanlar için bir kez daha diyeyim: Hayırlı olsun. Ama partimizin ve MHP'nin YSK'ya itiraz süreci devam ediyor. Yüksek Seçim Kurulu bir karar verecektir. Şimdi artık İstanbul'un beklediği hizmetlerin verilmesidir. Ben ülkeme hep hizmet ettim, etmeye de devam edeceğim. Bu hizmetleri yaparken en büyük makam: İnsanların gönlündeki makamdır. Şu da bilinmeli: Ben hali hazır İzmir milletvekiliyim.' şeklinde konuştu.

Binali Yıldırım, İBB'deki veri kopyalama talimatı hakkındaki soruya, 'Sayın İmamoğlu bunu yalanladıysa çok fazla söyleyecek bir şey yok. Ortalıkta evraklar dolaşıyor. Birisi herhalde başkanın imzasını taklit etti. Eğer öyleyse daha vahimdir. Elbette kurumla ilgili her türlü incelemeyi yaptırabilir ama bütün işlemlerin hukukun içinde yer alması esas olmaktadır' şeklinde yanıt verdi.

Diğer yandan geçtiğimiz gün, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'na YSK tarafından mazbata verilmesi ile ilgili Binali Yıldırım, "İstanbul seçiminde süreç işlemiş, İl Seçim Kurulu mazbatayı Sayın İmamoğlu’na vermiştir. Kararın hayır getirmesini temenni ediyorum. Demokrasi ve hukuk işlemiş; körüklenen gerilimin gereksizliği görülmüştür." ifadelerini kullandı.

SON SÖZ YSK'NINDIR

Sürecin devam ettiğinin altını çizen Yıldırım, "Partimiz hukuki haklarını kullanmaya devam ediyor. Son söz YSK’nındır." ifadelerine yer verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal