Binali Yıldırım: Bizi Birleştiren Unsur Bayrağımızdır

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu'nun kanaat önderleriyle bir araya geldi. Yıldırım, "Türk bayrağı hepimiz için birleştirici bir unsurdur." dedi.

11.03.2019-18:49 - (Son Güncelleme: 11.03.2019-18:39) Binali Yıldırım: Bizi Birleştiren Unsur Bayrağımızdır

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu'nun kanaat önderleri ile bir araya geldi.

ETNİK KİMLİK VURGUSU

Binali Yıldırım konuşmasında etnik kimlik vurgusu yaparak "Etnik kimliğinizle gurur duyun. Kürt’seniz Kürtlüğünüzle, Türk’seniz Türklüğünüzle, Laz’sanız Lazlığınızla, Çerkezliğinizle, Arap’sanız Araplığınızla gurur duyun. O kimlik sizin şerefinizdir. Hangi etnik guruba sahip olursak olalım bizi birleştiren ay yıldızlı bayrağımızdır, toprağımızdır, devletimizdir, Türkiye Cumhuriyeti’dir. Bu ilkeler etrafında birleşirsek farlılıklar bizim zenginliğimizdir" dedi.

İSTİKLAL MÜCADELESİNİ HATIRLATTI

Yıldırım farklı etnik kimliklere sahip olunsa da birlik olmak gerektiğinin unutulmaması gerektiğini belirterek, "Birlikte istiklal mücadelesini vermişiz. Yedi cephede yedi düvelle mücadele etmişiz. Bütün bunları yaparken birimiz diğerinin kimliğine hiç bakmamışız. Kürt müsün, Türk müsün, Çerkez misin, Roman mısın, Abaza mısın, göçmen misin diye bunlara bakmamışız. Etnik kimliğinizle gurur duyun." ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal