Bilim Kurulu'ndan Yüz Yüze Eğitimle İlgili Kritik Açıklama

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, okulların aşama aşama açılması gerektiğini ifade ederek, "Önce; en fazla okula gitmeyi veya en fazla bire bir eğitim almayı ihtiyaç duyan gruplar olmalı. Ana sınıfı ve ilkokul 2’inci sınıfa kadar olabilir." diye konuştu.

20.01.2021-11:59 - (Son Güncelleme: 20.01.2021-11:59) Bilim Kurulu'ndan Yüz Yüze Eğitimle İlgili Kritik Açıklama

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara İstanbul Pendik’te bir programa katılım sağladı. Pendik belediye Başkanı Ahmet Cin programdan önce Ateş Kara'ya plaket hediye etti.

Salgın süreci sebebiyle sosyal ve kültürel faaliyetlerini dijital ortamda gerçekleştiren Pendik Belediyesi, vatandaşların evlerine konuk olmayı sürdürüyor. Gündeme ilişkin alanında uzman isimleri konuk eden Pendik Belediyesinin bu haftaki konuğu kovid-19 pandemisine karşı kritik bir yeri olan, Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara oldu. Kara, Pendik Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden çevrim içi bir şekilde salgın ve aşıyla alakalı açıklamalarda bulundu.

''EN BÜYÜK SİLAHIMIZ AŞI''

Koronavirüs salgınına karşı ve sınırlamaların bitmesi adına en büyük gücün aşı olduğu ifade eden Prof.Dr. Ateş Kara, “Kısıtlamaların kaldırılmasını şöyle değerlendirmek gerekir. Kısıtlama öncesi çok yüksek vaka sayılarımız vardı. Kısıtlamalar ile birlikte vakalar çok azaldı ama hala dikkat edecek olursak, canımız yanıyor kayıplarımız var ve bu kayıplar bizim sevdiklerimiz, saydıklarımız büyüklerimiz, gençlerimiz, bu nedenle de kayıpların en aza inene kadar bir oranda kısıtlamalar devam edebilir. Kısıtlamalar, basamak, basamak kaldırılırsa rahatlama olacak mıdır? Evet ama şu anda bununla ilgili bu gün sona erer yada yarın sona erer yada bir kaç hafta sonra sona erer gibi bir şey söylemek mümkün değil. Koronavirüse karşı en önemli gücümüz veya var olan en büyük silahımız aşı, çünkü aşı ciddi anlamda bize avantaj sağlayacak. Kayıplarımızı önlemede çok büyük fayda sağlayacak ama onunda yaygın uygulanmasıyla beraber, planlanan şekilde devam etmesiyle belki de kısıtlamaların erken sona ermesinde avantaj sağlayabilir” dedi.

Prof. Dr. Kara açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı:

''OKULLARIN AÇILMASINI SAĞLAMAMIZ LAZIM''

 "Okulların ne zaman açılmasıyla ilgili Doktor Ateş Kara olarak cevap verebilirim. Birincisi okullarımızın açılmasını sağlamamız lazım. Okullarımızın açılmasını sağlamada hem birey olarak, hem veliler olarak, hem de toplum olarak bazı görevlerimiz var. Bu dönemde maske ve mesafeye ne kadar dikkat edersek, vaka sayılarımız ne kadar aşağıya doğru inerse, okulların erken açılma ihtimali de o kadar var. Okullar açılırken de, burada basamak basamak olması gerektiğini düşünüyorum. Önce; en fazla okula gitmeyi veya en fazla bire bir eğitim almayı ihtiyaç duyan gruplar olmalı. Ana sınıfı ve ilkokul 2’inci sınıfa kadar olabilir. Aynı şeyi üniversitelerimiz içinde söylememiz gerekiyor. Okullarımızın ve üniversitelerimizin açılması için toplum olarak hep birlikte maske ve mesafeye dikkat etmemiz lazım”

Koronavirüs salgınına karşı korunmada maske kullanmanın önümüzdeki yaza kadar daha esnek duruma geleceğini ifade eden Prof. Dr. Ateş Kara, ''Maske takmanın hafiflemesi için birincisi vaka sayılarımız azaldı. İkincisi aşıların hızla uygulandığını görüyoruz. Eğer planlanan şekilde aşılarımız ulaşır ve planladığımız şekilde dağıtabilirsek belki maskeye olan ihtiyacımız bir miktar azalacaktır. Bizim bundan sonra ülke olarak, kendimizi iyi hissetmediğimiz ve enfeksiyon olduğunu düşündüğümüz zaman maske takar hale gelmemiz gerekir ki bu salgınlara bu yaygın enfeksiyonlara karşı önüne geçebilelim. Genel rahatlamamız ne zaman olur diyecek olursak, aşıyı ne kadar uygulayacağımıza, bizim aşıyı ne kadar kabul edeceğimize bağlı ama bu dönem her halde 2021 yılının yaz aylalarında bir miktar olacaktır. 2022 yılında daha da rahat olabilir” şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal