Bilim Kurulu Üyesi Yamanel ‘Hisseli Kurban Kesimi’ Uyarısı Yaptı

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yamanel, hisseli kurban kesimi yapacak kişilere uyarıda bulundu. Yamanel, mümkün olduğu kadar az kişiyle kurban kesilmesi, kesim sırasında da tekrar az kişiyle bu işlemlerin gerçekleştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

25.06.2020-13:12 - (Son Güncelleme: 25.06.2020-13:11) Bilim Kurulu Üyesi Yamanel ‘Hisseli Kurban Kesimi’ Uyarısı Yaptı

Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım ve İç Hastalıkları Uzmanı ve Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, Kurban Bayramı’nda hayvan pazarları ve kesim alanlarında coronavirüs salgınına karşı dikkatli ve tedbirli olunması yönünde vatandaşlara uyarıda bulundu.

Yamanel, kurban satış alanlarına girerken maske ve sosyal mesafe kuralına uyulması gerektiğini, satış alanına girerken ateşin ölçülmesi gerektiğini söyledi. Bilim Kurulu Üyesi, kabalalık oluşturmayacak biçimde az sayıda kişiyle pazara gidilmesi gerektiğini kaydetti.

Prof. Dr. Yamanel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ayrıca hayvan alım satımında tokalaşmanın mümkün olduğu kadar yapılmaması gerekiyor. Kurban alım satımında el tokalaşması bizim kültürümüzde olan bir gelenek. Ama coronavirüs salgınının olduğu bu dönemde kurban alırken el tokalaşmasının yapılmaması bulaş açısından önemli bir önlem olacaktır”

‘AZ KİŞİYLE KURBAN PAZARINA GİDİLMELİ’

“Büyükbaş hayvanlarda hisseli olarak alım yapıldığı için vatandaşların tanıdıkları ile değil de tek olarak kendilerinin alım işlemine gitmesi önemli. Mümkün olduğu kadar az kişiyle kurbanın seçilip kurbanın kesim esnasında yine az kişiyle bu işlemlerin yapılması gerekiyor.

Ayrıca hayvan pazarlarında tek yön kuralı da getirilebilir. Vatandaşlar bir taraftan hayvan pazarına girip bir taraftan çıkabilir. Az kişiyle kurban seçimine de gitmeye özellikle dikkat edilmesi gerekir. Çok kalabalık oluşturmamak amacıyla her aileden bir kişiyle seçim ve kesim uygun olur”

“Yine orada bulunan kurban satıcılarının da mutlaka maske takması ve hijyen kurallarına uyması gerekiyor. Bu kişilerin yetkililer tarafından ateşlerinin ölçülmesi ve sık denetimlerinin yapılması da uygun olacaktır.

BAZEN İNSANLARDAN HAYVANLARA GEÇEBİLİYOR

Ayrıca virüsün hayvanlardan insanlara geçtiğine dair bir veri yok. Ama yine de bazen insanlardan hayvanlara geçebiliyor. Bu nedenle oradaki hayvanlara da belli bir mesafede durmak önem arz edebilir”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal