Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü: İkinci Dalganın Çıkacağını Düşünmüyorum

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, coronavirüs süreciyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Özlü, ikinci dalganın çıkacağını düşünmediğini söyledi ve "Çıksa bile ilk dalga kadar etkili olmaz." dedi.

05.06.2020-15:02 - (Son Güncelleme: 05.06.2020-14:50) Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü: İkinci Dalganın Çıkacağını Düşünmüyorum

Son günlerdeki açıklanan verilerin ardından gündeme coronavirüste ikinci dalga tartışmaları geldi. Vatandaşların ikinci dalganın başladığına dair endişeleri olurken, Coronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Bu süreçte yeni vaka sayılarında dalgalanmaların olabileceği belirten Özlü, "Bu şekilde ki dalgalanmalar, bu virüs kendi kendine mutasyon geçirip durduruncaya kadar ya da aşısı bulunup insanlar aşıyla bu salgını durduruncaya kadar olacaktır." ifadelerini kullandı.

"İKİNCİ DALGA BİRİNCİ DALGADAN ÇOK DAHA ETKİLİ OLMAZ"

Coronavirüsün, mevsimlik hastalık olma ihtimalinin de olduğunu belirten Özlü, "Hiç bir pandemide ikinci dalga birinci dalgadan çok daha etkili olmaz. Ama bu konuda dikkatsizlik gösteremeyiz. Şu an ilk dalgayı yenebiliyoruz, kontrol altına aldık. Ne yapacağımızı toplum olarak öğrendik. İkinci dalga olsa bile bunun birinci dalga kadar büyük böyle travmatik olmayacağını düşünüyorum. Birinci dalganın tamamen bitip ikinci dalganın çıkacağını da düşünmüyorum." şeklinde konuştu. 

"YAYILACAK KİŞİ BULAMAYACAK VE DURACAK"

Açıklamalarına devam eden Özlü, "Toplumsal bir bağışıklığın oluşması şu demek, virüs toplumun yüzde 60-70’ine yayılacak, onlar hasta olarak veya hasta olmadan geçirecekler bu enfeksiyonu ve sonuçta bu virüse karşı antikor oluşturacaklar ve dirençli hale gelecekler. Adeta bir aşılanma gibi bir etki oluşturacak. Virüs daha yayılacak kişi bulamayacak toplumda ve duracak. Böyle bir şeyin olması için toplumun en az yüzde 60-70’ine bu virüsün bulaşmış olması gerekiyor. Oysa yapılan çalışmalarda bu oranın son derece az olduğunu, yüzde 3-7’lerde olduğunu görüyoruz." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal