Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz: Daha Sert Tedbirlerin Alınma Zamanı Geldi

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, bugün yapılacak önemli toplantı öncesi dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Doç. Dr. Kayıpmaz, "Daha sert tedbirlerin alınma zamanı geldi. Büyük ihtimal bugün de yeni kararlar alınacaktır" dedi.

30.11.2020-14:16 - (Son Güncelleme: 30.11.2020-15:52) Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz: Daha Sert Tedbirlerin Alınma Zamanı Geldi
Koronavirüs vakalarının artışını sürdürmesiyle dikkatler bugün Beştepe'de gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısına döndü. Önemli toplantıda sokağa çıkma sınırlamasının büyütülmesi başta olmak üzere bazı yeni tedbirlerin alınması öngörülürken Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz'dan dikkat çeken açıklamalar yapıldı.

NTV canlı yayınında soruları cevaplayan Kayıpmaz şu ifadelere yer verdi:

''YENİ KARARLAR ALINACAKTIR''

''Geçtiğimiz hafta alınan sokağa çıkma kısıtlaması ve diğer tedbirlerin büyük bir yararını olmadığını görüyoruz. Bunun da yeni kısıtlamaların getireceğini düşünüyorum. Büyük ihtimal bugün de yeni kararlar açıklanacaktır. 30 bin vaka ile Avrupa'da birinci sıraya oturmuş durumundayız. İnsan hareketliliğini azaltma adına bugün adımlar atılacaktır. Daha sert tedbirlerin alınma zamanı artık gelmiştir.

''GEVÇEMEYLE BİRLİKTE VAKA SAYILARI ARTIYOR''

Saat 10'da yasak bitiyor, insanlar hemen dışarıya çıkıyor. Kalabalık oluşturuyor. Toplu taşıma araçlarında kalabalık oluşuyor. Hastalık yayılma fırsatı buluyor. Salgının ne kadar süreceğini bilmediğiniz için 14 günlük kapatma etkili ama kapatmanın ardından gevşemeyle birlikte vaka sayıları artıyor.

''EKONOMİK VE SOSYAL BOYUTLAR DA VAR''

Salgında sürdürülebilir tedbirlerle gitmekte fayda var. Aslında birçok tedbir uygulanabilir. Tam kapatma da buna dahildir ama bunların hepsinin artısının eksisinin düşünülmesi lazım. Ekonomik ve sosyal boyutlar da var.''
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal