Bilal Erdoğan'ın Kırgızistan Gezisindeki Pozisyonu Belli Oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kırgızistan gezisinde oğlu Bilal Erdoğan'ın yanında olması CHP'liler tarafından eleştirilmişti. Ancak Bilal Erdoğan'ın Dünya Etnospor Federasyonu Başkanı sıfatı ile toplantıya katıldığı bildirildi.

06.09.2018-16:01 - (Son Güncelleme: 06.09.2018-15:42) Bilal Erdoğan'ın Kırgızistan Gezisindeki Pozisyonu Belli Oldu!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu Twitter'da Bilal Erdoğan'ın hangi ünvanla Kırgızistan'da olduğunu yazarak algı yapmak istedi. Oysaki Kırgızistan gezisi neticesinde 2020 Göçebe Oyunları'nın Türkiye'de yapılacağı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve Etnospor Konfederasyonu'nun resmi Twitter hesaplarından duyuruldu. Dünya Etnospor Konfederasyonu Dünya Göçebe Oyunları'na ana sponsor olarak destek veriyor. Konfederasyon Göçebe Oyunları'nın ana sponsoru olarak çalışmalarını devam ettiriyor.

"GÖÇEBE OYUNLARI'NI 2020'DE ÜLKEMİZDE DÜZENLEYECEĞİZ"

İkili görüşme ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirdiği açıklamada iki ülke arasında siyasi, ticari ve kültürel ilişkileri iyileştirme hususunda ortak kararlılığı gördüklerini ifade etmişti. Erdoğan açıklamasında şunları kaydetti: "İş forumunda yatırımları teşvik edecek her türlü imkanı sağlamaya hazır olduğumuzu söyledik. Kültürel bağlarımızı daha da sağlamlaştıracak olan Bişkek Cumhuriyet Merkez İmam Serahsi Camii'nin açılışını yaptık. 3. Göçebe Oyunları'nın açılışına katıldık. Kırgızistan'ın dünya kültür mirasına kattığı bu oyunları 2020 senesinde inşallah ülkemizde yapacağız."

ETNOSPOR'UN SOSYAL MEDYA HESABINDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi gezilerinde oğlu Bilal Erdoğan'ın da yer alması gözlerden kaçmamıştı. Bilal Erdoğan'ın Kırgızistan'daki rolü de buşekilde netleşti. Dünya Etnospor Konfederasyon Başkanlığı vazifesinde bulunan Bilal Erdoğan'a bağlı Etnospor'un sosyal medya sayfasından gerçekleştirilen paylaşım şu şekilde; "Kırgızistan'da, Cumhurbaşkanımız Sn. Erdogan, Kırgızistan Meclis Bşk. Sn. Dastanbek Cumabekov ve Etnospor Başkanımız Sn. Necmeddin Bilal Erdoğan’ın katılımlarıyla yapılan toplantı neticesinde 2020 senesinde Dünya Göçebe Oyunları’nın Türkiye’de yapılmasına karar verilmiştir."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal