Bilal Erdoğan Kimdir?

Tam adıyla Necmettin Bilal Erdoğan 23 Nisan 1981 tarihinde, İstanbul’da dünyaya geldi. Peki, Bilal Erdoğan kimdir? Bilal Erdoğan hayatı nasıldır? Bilal Erdoğan biyografisi nasıldır? Bilal Erdoğan nerede okudu? Bilal Erdoğan ne iş yapmaktadır?

03.07.2020-12:33 - (Son Güncelleme: 03.07.2020-12:27) Bilal Erdoğan Kimdir?

Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu olarak tanınan Bilal Erdoğan kimdir: 23 Nisan 1981 tarihinde İstanbul’da doğdu. 39 yaşındadır. Babası, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, annesi Emine Erdoğan’dır. Bilal Erdoğan, 4 kardeşten bir tanesidir. Kardeşlerinin adı, Ahmet Burak, Sümeyye ve Esra’dır.

1999 yılında, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde lise eğitimini tamamladı. Liseden sonra, üniversite eğitimi için Amerika Birleşik Devletleri’ne gitti. 2003 yılında, Boston’daki Harvard Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Ardından, Birleşmiş Milletler’in kurduğu Dünya Bankası’nda stajyer olarak çalıştı. Stajdan sonra, Washington merkezli Brookings Instute adlı araştırma kuruluşunda araştırma görevlisi oldu.

2005 yılında Washington yakınlarından bir daire aldı.

Bilal Erdoğan, askerlik görevini bedelli askerlik yasası doğrultusunda Burdur’da 21 gün yaptı.

2003 yılında, Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda Reyyan Uzuner ile evlendi. Nikah şahidi İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi oldu. Çift, bu evlilikten Ömer Tayyip, Ali Tahir ve Fatma Serra adında üç çocuk sahibi oldu.

Bilal Erdoğan’ın Kariyeri

ABD’de yüksek lisans eğitimi alan Bilal Erdoğan kimdir: 2006 yılında iş hayatına adım attı.

Bu eylemi, Atagold adlı şirkette kardeşinin eşi ile beraber toplamda yüzde 50’lik hisse alarak gerçekleştirdi.

Denizcilik sektöründe de çalışan Erdoğan, aldığı gemi nedeniyle bazı eleştirilerin hedefi oldu. 2013 yılında, “BMZ Group Denizcilik ve İnşaat Sanayi Anonim Şirketi” adıyla kurulan denizcilik şirketinin eşit paydaşlarından biri oldu. Şirketin kuruluş sermayesi 3 milyon Türk lirasıdır.

2008 yılında kozmetik sektöründe faaliyet gösteren Maye Dış Ticaret Ltd. Şti.’ye ortak oldu. Şirketin İstanbul, Muğla ve Bursa’da 8 ayrı alışveriş merkezinde standı bulunmaktadır.

Bilal Erdoğan, 2009 yılında “Doruk Izgara Limited Şirketi” adlı yemek ve turizm sektöründe faaliyet gösteren şirketin en büyük ortaklarından biri oldu.

Erdoğan, “Mis Hediyelik Eşya Sanayi” adlı şirketin de paydaşlarından biridir.

Bilal Erdoğan’ın Vakıf Faaliyetleri

Bilal Erdoğan, 2013 tarihinde kurulan “İnsan ve İrfan Vakfı”nı kurdu.

Erdoğan, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’nın (TÜRGEV) mütevelli heyeti üyesidir.

2014 yılında kurulan “Türkiye Gençlik Vakfı”nın yüksek istişare kurulu üyesidir.

Erdoğan, “İlim Yayma Vakfı” adlı vakfın mütevelli heyeti başkan vekilidir.

2015 yılından beri, İbn Haldun Üniversitesi’nin de mütevelli heyeti başkan vekilliğini de yürütmektedir.

Bilal Erdoğan, 2012 yılında “Okçular Vakfı”nı kurdu. Bu vakfa yapılan yüksek miktarda yatırımlarla eleştirildi. Erdoğan, vakfın kurulmasından önce geleneksel sporlara tanışmasının Okçuluk Vakfı aracılığıyla olduğunu söyledi. Vakıf, 3 temel alanda faaliyet göstermektedir: güreş, atlı sporlar ve okçuluk.

Adı çeşitli yolsuzluk iddialarına karışan Bilal Erdoğan, 2015 yılında İtalya’ya Ekonomi doktorası yapmak için gitti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal