Yeniden Sayım Yapılacak ! ABD'nin Yeni Başkanı Belli Oluyor

ABD tarihinin en kritik seçiminde oy oranlarının açıklanmasına başladı. Bugün sonuçlanacak seçimde Donald Trump ve Joe Biden Amerika Birleşik Devletleri'nin yeni başkanı olmak için yarışıyor.

04.11.2020-19:30 - (Son Güncelleme: 06.11.2020-23:58) Yeniden Sayım Yapılacak ! ABD'nin Yeni Başkanı Belli Oluyor

(23:32)

Donald Trump yaptığı son açıklamada, 'Amerikan halkının hükümetimize güven duymasını garanti altına almak için bu süreci yasalar doğrultusunda her yönüyle takip edeceğiz. Milletimiz için savaşmaktan asla vazgeçmeyeceğim” ifadelerini kullandı.

(18.55)

Başkanlık seçimleri devam ederken Georgia eyaletinde oy sayımının yeniden yapılacağı duyuruldu.

(00.24)

Joe Biden açıklama yaptı:

"Bugün buradayım, şunu söylemek için buradayım. Seçimi kazanmak için doğru yolda ilerliyoruz. Daha önce hiç karşılaşılmadık sayıda postayla oy kullanıldı, bu yüzden hepsinin sayılmasını bekleyeceğiz. Ama kendimizi iyi hissediyoruz. dedi.

(20.14)

ABD Başkanı Donald Trump, 'Yasal yollarla kullanılmış oyları sayarsınız ben bu seçimi kolaylıkla kazanıyorum! Yasal olmayan ve geç gelen oyları sayarsanız, (Demokratlar) bu seçimi bizden çalabilirler.' açıklamasında bulundu.

(19.07)

Donald Trump Twitter'dan yaptığı paylaşımda 'Büyük ve yasal bir şekilde Pensilvanya'da kazandık açıklaması yaptı'.

(18.22)

Seçim gecesi 'Biz bu seçimi kazandı' ifadeleriyle galibiyetini duyuran Donald Trump, oyların hileyle kendisinden çalındığını öne sürerek, 'Oy verme işlemleri durdurulsun.' diye konuştu.

Sabah saatlerinde aktarılan bilgiye göre Salıncak eyalet olarak adlandırılan Wisconsin ve Michigan'ı da alan Joe Biden delege sayısını 264'e yükseldi.

ABD seçim sistemine göre başkan seçilmek için 270 delegeye ulaşmak gerekiyor.

02.19)

ABD seçimlerinde finale yaklaşıldı, son gelen bilgilere göre Joe Biden 264 delegeye sahipken Donald Trump'ın delege sayısı 214.

Donald Trump iki eyaletteki seçim sonuçlarına itiraz edeceğini açıklamıştı.

(00.41)

ABD seçimlerinden gelen son bilgilere göre Joe Biden'ın 248, Donald Trump'ın ise 214 delegeye sahip.

(00.11)

Demokrat Parti Adayı Joe Biden kameralar karşısına geçti.

İşte Biden'ın açıklamaları:

2016 yılında Michigan'ı Trump kazandı, şimdi biz kazandık. Pensilvanya hakkında iyi hissediyorum. Posta yoluyla kullanılan oyların sayımını beklememiz gerekiyor. Arizona ve Nebraska benim için önemli eyaletler. Oylarımız artıyor, artmaya devam edecek. Senatör harris olarak bu ülke için çalışmaya devam edeceğim. 70 milyonun üzerinde oy aldık. İşler bittiğinde şu ana kadar bizden önce görevdeki başkanı yenen 4. başkan olacağım. 

Seçimler bittikten sonra yaptığımız bütün işler Amerika için olmalıdır. Sonuçlar kesinleşince gerginliği azaltmamız, birlik olmamız gerekiyor. Ülkemizdeki görüşlerin farkındayım ama ilerlemek istiyorsak rakiplerimize düşman gözüyle bakmamalıyız. Ayrı durmamalıyız. Ben Kampanyayı bir demokrat olarak yaptım ancak bütün Amerikalılar için çalışacağım. Bana oy vermeyenler ve verenler arasında bizler için fark yok. Kimse demokrasimizi bizden alamaz.

Yeterli delege sayısına ulaşacağız ve bu bizim demokrasi zaferimiz olacak. Tanrı hepimizi, askerlerimizi korusun.

(23.04)

ABD'nin Florida eyaletine bağlı Osceola'da internet kesintisi yaşandığı verilerin sisteme girilemediği bildirildi. 

(22.48)

ABD seçimlerinde sona yaklaşılıyor. Demokratçıların adayı Joe Biden %50,1'e karşı %48,2 üstünlüğünü sürdürmeye devam ediyor. Joe Biden'ın kazandığı delege sayısı 248 iken Donald Trump'ın kazandığı delege sayısı 214.

Joe Biden 22 delege daha kazanması durumunda ABD'nin 46. başkanı olacak.

(22.00)

Bugün gerçekleştirilen Amerikan başkanlık seçimlerinin son 120 yılın en yoğun katılımlı seçimi olarak kayıtlara geçtiği belirtildi. İki adayın da kazanma şansa halen mevcut gözükmekle birlikte sonuçların birkaç gün sonra açıklanacağı ihtimaller arasında değerlendiriliyor.

Seçimlerden önce kaos hazırlığı yapan Amerikalılar ise beklenilen çatışmalarla karşı karşıya kalmadı. Sonuçların Trump aleyhinde olması, sokakların sakin kalmasına neden oldu. Her ihtimale karşı Amerikan ordusuna bağlı askerler çeşitli bölgelerde alarm halinde.

Donald Trump, seçimlere ilişkin Twitter hesabından peş peşe açıklamalar yapıyor. Twitter, Trump'ın tweet'lerini engelleyerek Biden tarafından yer aldığını açık bir şekilde ortaya koydu.

Biden ise kameralar karşısına geçerek kısa açıklamalar yapıyor. Biden, çalışmalara hiçbir şekilde ara vermeyeceklerini söyledi.

(21.44)

Donald Trump Wisconsin eyaletinde oyların yeniden sayılması için başvuru yaptı. Seçim sonuçlarında Joe Biden %50.1'e karşı %48,2 önde gidiyor. Joe Biden'ın delege sayısı 238, Donald Trump'ın delege sayısı ise 214.

270 delegeye sahip olan aday seçimi kazanıp Beyaz Saray'ın yeni sahibi olacak.

(21:08)

ABD başkanlık seçiminde şu ana kadar Florida eyaletinde sayılmamış 1.2 milyon oy olduğu bu sayımın başkanlık seçimini kesinleştireceği öngörülüyor.

'OYLAR YENİDEN SAYILABİLİR

Trump'ın kampanya ekibinden medyaya bir açıklama yapıldı. BBC'in aktardığı gelişmeye göre; Trump'ın ekibi başkanlığa giden yolda gerekli delege sayısı olan 270'e ulaşacaklarından emin. Trump'ın kampanya danışmanı Jason Miller, 'Yasal olmayan oyların sayılmamasını garanti altna almak istiyoruz' dedi.

Trump'ın seçim kurmayları, Biden'ın az farkla önde götürdüğü Wisconsin'de oyların yeniden sayılabileceğini düşünüyorlar. Ayrıca Pennsylvania'daki azınlık oylarında da Trump'ın iyi bir performans sergileyeceğine inanıyorlar.

'SEÇİMLERDE HİLE TARTIŞMASI'

ABD seçimlerinde hile tartışmaları başladı. Cumhuriyetçi aday Donald Trump Twitter'dan yaptığı paylaşımla seçim sonuçlarını yüksek mahkemeye taşıyacaklarını açıkladı.

(18.53)

ABD seçimlerinde son düzlüğe girilirken Joe Biden 238 delegeye , Donald Trump 213 delegeye sahip. Gelen tahminlere göre Biden'in kazanması bekleniyor.

'SON DURUM'

West Virginia eyaletini Trump, Virginia'yı ise Biden kazandı

Trump Mississippi'yi, Biden Massachusetts'i kazandı

Alabama'yı Trump, Delaware ve Illinois'ı Biden kazandı

Trump Güney Carolina ve Oklahoma'yı kazandı

Trump Tennessee'de, Biden New Jersey'de kazandı

Trump Indiana'da, Biden Maryland'da kazandı

Trump, Güney ve Kuzey Dakota, Wyoming, Nebraska ve Louisiana eyaletlerini kazandı

Connecticut, Colorado ve Washington DC'yi Biden, Arkansas'ı Trump kazandı
Trump Kansas ve Missouri eyaletlerini kazandı

Washington'ı Biden, Utah'ı Trump kazandı

Biden, Rhode Island, Oregon, New Mexico ve New Hampshire'ı kazandı

California eyaletini Biden kazandı

Toplam 213 delegeyi Trump, 236 delegeyi Biden aldı.

*270 delegeyi alan ABD Başkanlığı görevini kazanacak.

(11.10)

ABD başkanlık seçimlerinde Demokrat aday Joe Biden, kritik eyaletlerden Arizona'yı kazandı.

(09.13)

ABD'de başkanlık seçimlerinde oldukça önem taşıyan Texas eyaletini Donald Trump kazandı.

(08.39)

ABD'de başkanlık seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara bakıldığında 29 delegeye sahip olan ve kritik öneme sahio Florida eyaletini Donald Trump kazandı.

(08.31)

Üç delegeli Montana eyaletinde kazanan oyların % 49.5'ini alan Donald Trump oldu. Dört delegeli Hawaii'de de kazanan isim Biden oldu.

(08.28)

Daha resmi olmayan sonuçlara bakıldığında, Cumhuriyetçi aday Donald Trump 145, Demokrat aday Joe Biden 213 delege elde etti.

(08.24)

Demokratların adayı Joe Biden'ın yakın zamanda açıklama yapması öngörülüyor. Fakat Biden'in kampanya görevlileri Demokrat adayın konuşmasında ne söyleyeceğine dair hiçbir detay vermedi.

(08.09)

ABD basını, kritik eyaletler arasında olan 18 delegeye sahip Ohio'da Donald Trump'ın kazandığını bildirdi.

(08.00)

ABD'de 59. başkanlık seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara bakıldığında, Cumhuriyetçi aday Donald Trump 125, Demokrat aday Joe Biden 209 delegeyi kazandı.


Milyonlarca Amerikalı, 4 sene süre için görev yapacak yeni başkanlarını seçmek için sandık başına gitti.

Cumhuriyetçilerin adayı 74 yaşındaki Donald Trump, 1992 yılında George HW Bush'tan sonra vazifedeyken seçim kaybeden ilk başkan olmamak için çaba gösterirken, 77 yaşında olan eski başkan yardımcısı Joe Biden seçimin bitiminde tekrar Beyaz Saray'a dönmenin yolunu gözlüyor.

Ulusal verilerle yapılan anketler Demokratların adayı olanJoe Biden'ı kazanan gösterse de, 2016 yılında Trump'ın anket sonuçlarının tersine beklenmedik bir şekilde kazanması hatırlanıyor.

270 delegeyi kazanan başkanlığını duyuracak.

ABD'DE SEÇİM SONUÇLARI

'DONALD TRUMP'IN KAZANDIĞI EYALETLER'

Tennessee (11 delege), Oklahoma (7 delege), Mississippi (6 delege),Alabama (9 delege), West Virginia (5 delege), Kentucky (8 delege), Güney Carolina (9 delege), Indiana (11 delege), Arkansas (6 delege), Wyoming (3 delege), Güney Dakota (3 delege), Kuzey Dakota (3 delege), Nebraska (5 delege), Kansas (6 delege), Louisiana (8 delege), Missouri (10 delege), Idaho (4 delege), Utah (6 delege), Montana (3 delege), Ohio (18 delege), Iowa (6 delege), Florida (29 delege),Teksas (39 delege)

Trump toplamda 213 delegeyi kazandı.

'JOE BIDEN'IN KAZANDIĞI EYALETLER'

New York (29 delege), Massachusetts (11 delege), Vermont (3 delege), Virginia (13 delege),Connecticut (7 delege), Delaware (3 delege), New Jersey (14 delege), Maryland (10 delege), Rhode Island (4 delege), Illinois (20 delege), District of Columbia (3 delege), New Mexico (5 delege), Colorado (9 delege), Oregon (7 delege),Washington (12 delege), California (55 delege),New Hampshire (4 delege), Minnesota (10 delege), Arizona (11 delege)

Biden toplamda 236 delegeyi kazandı.

OY SAYIMIN DEVAM ETTİĞİ EYALETLER:

Kuzey Carolina (15 delege): Biden: yüzde 49.9 - Trump: yüzde 48.9 / Oyların % 93'ü sayıldı.

Michigan (16 delege): Biden: yüzde 43.5 - Trump: yüzde 54.7 / Oyların % 37'si sayıldı.

Wisconsin (10 delege): Biden yüzde 48.4 - Trump: yüzde 49.9 / Oyların % 40'ı sayıldı.

Georgia (16 delege): Biden: yüzde 43.4 - Trump: yüzde 55.4 / Oyların % 59'u sayıldı.

Pennsylvania (20 delege): Biden: yüzde 43.1 - Trump: yüzde 55.9 / Oyların % 37'si sayıldı.

Maine (4 delege): Biden: yüzde 54.5 - Trump: yüzde 42.4 / Oyların % 67'si sayıldı

Nevada (6 delege): Biden: yüzde 50.3 - Trump: yüzde 47.8 / Oyların % 79'u sayıldı

Alaska (3 delege): Biden: yüzde 35.2 - Trump: yüzde 60.5 / Oyların % 31'i sayıldı

(08.21)

Biden ABD'nin başkanı olmaya çok yaklaştı. Joe Biden'ın 223, Donald Trump'ın 145 delegesi var.

(07.14)

Son gelen bilgilere göre Joe Biden ABD'nin yeni başkanı olmaya çok yakın. Joe Biden'ın 209, Donald Trump'ın 118 delegesi var

(06.08)

ABD medyasına göre Joe Biden'ın delege sayısı 131 iken Donald Trump'ın delege sayısı 98

(05.40)

ABD medyasına göre Joe Biden'ın delege sayısı 131 iken Donald Trump'ın delege sayısı 92

(05.28)

Uluslararası haber ajanslarına göre Joe Biden'ın delege sayısı 122 iken Donald Trump'ın delege sayısı 92

(05.10)

Uluslararası haber ajanslarına göre Joe Biden'ın delege sayısı 119 iken Donald Trump'ın delege sayısı 92

(05.00)

Delege sayısında Joe Biden'ın 85'e 72 üstünlüğü devam ediyor. Şu ana kadar Joe Biden; Teksas, Kansas, Missouri, Ilinois, Ohio, Pensilvanya, Kuzey Carolania, New York, Virginia, Connecticut, Massaschussets, New Hampshire, Vermont, Rhode Island, New Jersey, Delaware eyaletlerinde seçimi önde götürüyor.

Donald Trump ise Wyoming, Kuzey Dakota, Güney Dakota, Nebraska, Indiana, Oklahoma, Arkansas, Missisippi, Alabama, Lousiana, Georgia, Florida, Kentucky, Batı Virgiana, Güney Carolina ve Tennesse eyaletlerinde seçimi önde götürüyor.

Sayılan sandık sayısı saat 05.00 itibariyle %30 seviyesinde

(04.45)

Demokrat aday Joe Biden başkanlık yarışında öne geçti. Son gelen bilgilere göre Donald Trump'ın yaklaşık %2'lik bir üstünlüğü var ancak delege sayısında Joe Biden 85'e 61 yarışı önde götürüyor.


(04.31)

Delege sayıları Eşitleniyor! Donald Trump'ın oyu %49,6 iken Joe Biden'ın oy oranı %49,2. Delege sayılarında ise Donald Trump'ın 37'ye 34 üstünlüğü devam ediyor.

(04.20)

Başkanlık yarışındaki ilk dağılımda Cumhuriyetçi Donald Trump, West Virginia ve Kentucky'yi, Demokrat Joe Biden ise Virginia ve Vermont'u kazandı.

(04.12)

Saat 04.12 itibariyle sonuçlar başa baş gitmeye devam ediyor. Joe Biden'ın oy oranı %49,5. Donald Trump'ın oy oranı ise %49,4. Donald Trump'ın delege sayısı 11 iken Joe Biden'ın delege sayısı 3, 270 delegeye sahip olan seçilmişler meclisi tarafından başkan olarak onaylanacak.

(03.40)

Donald Trump tekrar öne geçti. %50,02'ye karşı Joe Biden'ın oy oranı %48,9.

(03.35)

Başa baş geçeceği anlaşılan seçim yarışında Demokratçıların adayı Joe Biden, Donald Trump'a karşı %49,8'e karşı %49,2 öne geçti.

(03.23)

Sayımlar yapılıyor, İlk gelen bilgilere göre Cumhuriyetçi Aday Donald Trump seçimi Indiana bölgesinde 11 delege kazandı ve seçimi %51'e karşı %47 önde götürüyor.

'ABD'DEKİ SEÇİM SİSTEMİ FARKLI'

ABD'de uygulanan seçim sistemi Türkiye'de yaşayan bizlerin alışık olmadığı, tecrübe etmediği bir sistem. Amerika'da bulunan her eyaletin nüfusunun yoğunluğuna göre bir delege sayısı vardır ve seçimde bu eyaleti kazanan aday bu delegelerin hepsine sahip olarak seçici kurula atamalarını gerçekleştirir. Seçici kurulun toplam 538 delegesinden 270 delegeye sahip olan aday, kendi seçtiği delegeler tarafından başkanlığa atanır.

'SANDIKLAR KAPANDI, OYLAMALAR BAŞLADI'

ABD’de 59. başkanlık seçiminde halk sandık başına gidiyor. New York kentinde halk yeni başkanını belirlemek sabahın erken saatlerinde sıraya girdi. Oy verme işleminin yerel saatle 06.00'da başladığı kentte sandıklar 21.00'de kapanacak. Ülke genelinde anketler Demokrat Aday Joe Biden’ın önde gittiğini gösterse de kilit eyaletlerdeki sonuçların belirleyici olacağı seçimde 270 delegeye ulaşan aday başkanlık koltuğuna oturacak.

'İLK AÇIKLAMA DONALD TRUMP'TAN'

ABD Başkanı Donald Trump, ülkede bugün düzenlenen 59. başkanlık seçimleri için kazanma şanslarının yüksek olduğunu açıkladı. ABD'de başkanlık seçimleri için oy verme işlemleri devam ederken, Cumhuriyetçi Başkan Trump, Fox televizyonuna telefonla bağlanarak seçim gündemini değerlendirdi.

Trump, seçim zaferini ne zaman kesin olarak ilan edebileceğine dair bir soru üzerine, 'Ortada zafer olunca ilan ederiz. Oyun oynamaya gerek yok. Ancak ben kesinlikle kazanma şansımız olduğuna inanıyorum." ifadesini kullandı.

Seçimleri kazanmak için gerekli 270 delege sayısına rahatlıkla ulaşacaklarına inandıklarını belirten Trump, "İnsanlar bizim yaptığımız işlerden memnun. 2016'da olduğu gibi 306 delege sayısına ulaşacağımızı düşünüyorum." dedi.

Trump, Demokrat rakibi Joe Biden'a da yüklenerek, "Biden'ın başkan olmak için zihinsel kapasitesi yok. Zor zamanlar geçiriyor. Biden, başkanlık pozisyonunda olmamalı." yorumunda bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, Virginia'da yaptığı konuşmada, "İnanılmaz mitinglerimiz ve inanılmaz zamanlarımız oldu. Florida’da çok iyiyiz, Arizona’da çok iyiyiz, Teksas’ta inanılmaz derecede iyiyiz. Her yerde iyi olduğumuzu duydum. Bence harika bir gece geçireceğiz ve daha da önemlisi harika bir dört yıl geçireceğiz." dedi.

'BIDEN'DAN CEVAP GECİKMEDİ'

Demokrat aday Joe Biden, Philadelphia'da kendini destekleyen vatandaşlara açıklamalar yaptı. Kalabalığa seslenen Biden, 'Amerikan tarihindeki en yüksek katılımı bu seçimde göreceğiz' dedi. Şu ana kadar oy kullananların yüzde 54'ünün kadın olduğunu söyleyen Biden, Trump'ı eleştirerek 'Kimin oy vereceğine kendi karar verebileceğini sanıyor. Kimin başkan olacağına halk karar verir' diye konuştu.

'NEW HAMPSHİRE'DA OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI'

ABD başkanlık seçimlerinde sandıkta oy kullanma işlemi, geleneğe uygun olarak New Hampshire eyaletindeki iki köyde gece yarısından itibaren başladı.

Kanada sınırı yakınındaki Dixville Notch ve Millsfield köylerindeki seçmenler, yerel saatle 24.00'ten itibaren oy kullanmak için sandık başına gitti.

ABD seçimleri son dakika: Dünyanın gözü ABDdeki kritik seçimde Trump ve Bidendan ilk açıklamalar geldi... ABD seçimlerinde son durum

Küçük nüfuslu köylerde oy verme işlemi hızla sonuçlanırken sandıklar açıldı. Dixville Notch kasabasında kullanılan 5 oyun tamamını Demokrat Parti adayı Joe Biden kazandı. Millsfield'de ise Cumhuriyetçi Parti adayı Başkan Donald Trump 16 oy kazanırken Biden 5 oyda kaldı.

'BİRÇOK ŞEHİRDE OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI'

ABD'de 59. başkanlık seçimleri sonrasında, taraflardan birinin sonuçları kabul etmemesi durumunda sokak ve şiddet olaylarının çıkma ihtimali konuşulmaya başlandı. Washington DC'de mayıs ve haziran aylarında George Floyd gösterileri sırasında yağmalanan iş yerlerinin camları, seçim sonrası çıkabilecek olaylara karşı ahşap plakalarla kapatıldı.

Öte yandan, Beyaz Saray çevresindeki birçok cadde ve sokağın yanı sıra Beyaz Saray'ın karşısındaki Lafayette Park ve arkasındaki Ellipse Park giriş çıkışa kapatıldı. Ayrıca Beyaz Saray'ın çevresindeki tüm binaların ve sokakların etrafına yüksek demir çitler konuldu


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal