Beyoğlu Atatürk Kültür Merkezinin Yapımı Devam Ediyor!

Temel atım töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 10 Şubat'ta gerçekleşen yeni Atatürk Kültür Merkezinin (AKM) yapımı hızla devam ediyor.

07.11.2019-12:39 - (Son Güncelleme: 07.11.2019-18:06)

Temel atım töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 10 Şubat'ta gerçekleşen yeni Atatürk Kültür Merkezinin (AKM) yapımı hızla devam ediyor.

Kültür kompleksi olarak hazırlanan Atatürk Kültür Merkezi bittiğinde, 2 bin 73 kişilik opera salonu ile konser, tiyatro salonları, sinemalar, kütüphaneler, tasarım dükkanları, kafe, restoran ve millet kıraathaneleriyle hizmete açılacak.

İlk AKM'nin mimarı olan Hayati Tabanlıoğlu'nun oğlu mimar Murat Tabanlıoğlu'nun imzasını taşıyan merkezin inşaatında çalışmalar kesintisiz devam ediyor. 5 bloktan meydana gelmesi planlanan merkezde opera salonunun bulunduğu sahne ortaya çıkmaya başladı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, konuya yönelik yaptığı açıklamada, yeni AKM inşaatında çalışmaların kesintisiz devam ettiğini belirtti.

‘DÜNYANIN SAYILI, AVRUPA'NIN İSE EN BÜYÜK KÜLTÜR-SANAT MERKEZİ OLACAK’

Yıldız, AKM'nin tamamlandığında dünyanın sayılı, Avrupa'nın ise en büyük kültür-sanat merkezi olacağını aktararak, ''Yeni AKM'nin genel inşaatının yüzde 20'si, kaba inşaatının ise yüzde 60'ı tamamlandı. Yaklaşık bir yılda, Cumhurbaşkanımızın da işaret ettiği gibi 29 Ekim 2020'de burada Cumhuriyet programı düşünülüyor. Bir yıl içerisinde Atatürk Kültür Merkezi yaklaşık 2 bin kişilik opera, tiyatro, bale, kültür-sanat etkinliklerinin yapılacağı salonu ve altındaki otoparkıyla sayılı bir kültür merkezi olacak. İnşaat alanında opera salonunun sahnesi ortaya çıkmaya başladı." diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal