Beyaz Saray'dan FETÖ'nün İadesi Hakkında Kritik Açıklama!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı Donald Trump'ın FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi ile alakalı çalışıldığını söylediğini belirtmişti. Söz konusu duruma yönelik açıklamalarda bulunan Beyaz Saray yetkilisi 'Trump, Gülen'in iadesi için taahhütte bulunmadı' dedi.

18.12.2018-10:39 - (Son Güncelleme: 18.12.2018-11:06)

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı Donald Trump'ın FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi ile alakalı çalışıldığını söylediğini belirtmişti. Söz konusu duruma yönelik açıklamalarda bulunan Beyaz Saray yetkilisi 'Trump, Gülen'in iadesi için taahhütte bulunmadı' dedi.

ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİ

Elde edilen bilgilere göre, üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisi tarafından yapılan açıklamada 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'la G20'deki görüşmesinde Başkan Trump, Fethullah Gülen'in iadesi için taahhütte bulunmadı' şeklinde konuştu.

ERDOĞAN VE ÇAVUŞOĞLU'NDAN İADE AÇIKLAMASI

Erdoğan ve Çavuşoğlu iadenin gündemde olduğunu belirtmişti. Erdoğan, G20 zirvesinde yaptığı açıklamada Gülen'in iadesinin de konuşulduğunu söylemişti: 'Trump'la FETÖ konusunu da konuştuk. Ben bu konuda ümidimi yitirmek istemiyorum, hala umutluyum. Umarım FETÖ konusunu da çözeceğiz.'

Çavuşoğlu, Pazar günü Trump'ın Erdoğan'a ABD'nin Gülen'i ve diğer şahısların iadesi üzerinde çalıştığını söylediğini belirtmişti. Çavuşoğlu, dün gerçekleştirdiği açıklamada da 15 eyalette 'FETÖ'ye operasyon yapıldığını ifade ederek New Jersey'de tutuklamaların başladığını haber vermişti.

FBI ise bu açıklamayı ne doğrulamış ne de yalanlamıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal