Betül Tanbay Serbest Bırakıldı

Osman Kavala'nın tutuklu bulunduğu soruşturmada gözaltına alınan Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Betül Tanbay ifade işlemlerinden sonra serbest bırakıldı.

17.11.2018-15:43 - (Son Güncelleme: 17.11.2018-17:14)

Anadolu Kültür AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala'nın tutuklu bulunduğu soruşturma bünyesinde, İstanbul merkezli 4 şehirde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Betül Tanbay serbest bırakıldı. Tanbay emniyetteki ifade işlemlerinden sonra serbest kaldı.

Aynı soruşturma bünyesinde gözaltına alınan 13 kişiden Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Turgut Tarhanlı, Anadolu Kültür AŞ Depo Program Koordinatörü Asena Günal ile Anadolu Kültür AŞ Sivil İtaatsizlik'ten Bora Sarı de geçtiğimiz gün serbest bırakılmıştı.

ABD'DEN GÖZALTILARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

ABD Büyükelçiliği'nden gözaltına alınan akademisyenler hakkında açıklama gelmişti.

Açıklamada, 'ABD, Türkiye'nin Anadolu Kültür ile ilişkili sivil toplum liderlerinin gözaltına almasından endişelidir. Türkiye ifade, dernek kurma ve toplantı özgürlüğüne saygı duyma ve keyfi şekilde gözaltında bulunanların serbest bırakılması çağrısında bulunuyoruz.' denildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal