Beştepe'den Arınç'ın 'KHK Bir Faciadır' Sözlerine Yanıt

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç'ın “KHK uygulamaları bir facia” sözlerini yorumladı. KHK’ların olağanüstü şartlarda çıkarıldığına değinen Kalın “Bir faciadır dediğinizde, 15 Temmuz faciasını gölgeleyen bir tutum gibi algılanır” diye konuştu.

05.11.2019-11:49 - (Son Güncelleme: 05.11.2019-11:44)

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen kabine toplantısının ardından açıklamada bulunan Kalın konuya ilişkin şunları söyledi:

“Bülent Bey’in açıklamaları kendi şahsi görüşleridir Yüksek İstişare Kurulu’nun görüşleri değildir. KHK’lar zorunluluk hale gelmiş, o günün olağanüstü şartları çerçevesinde hayata geçirilmiş bir uygulamadır.

KHK’lar durup dururken gündeme alınmış değildir. O gece ve sonrasında yaşadıklarımızı hepimiz biliyoruz. Cumhurbaşkanımız ve ailesini öldürmeye kasıt niyetiyle yola çıkanların Cumhurbaşkanımızın dirayeti ve milletimizin desteğiyle boşa çıkardığını gördük.

Bir terör örgütüne karşı hiçbir şey yapmayalım hiçbir devlet diyemezdi elbette. Süreç içerisinde KHK’nın aldığı kararlar çerçevesinde mağdur olanlar varsa bununla ilgili mekanizmalar kurulmuştur, bunlarla ilgili neticeler alınmıştır, göreve iade edilenler olmuştur, edilmeyenler olmuştur.

KHK ile hukuk zemininde neler yapılabilir bunun üzerinde durulmuştur. Burada her bir vakanın nevi şahsına münhasır olduğunu akılda tutmak gerek.

Bir faciadır dediğinizde, 15 Temmuz faciasını gölgeleyen bir tutum gibi algılanır.”

ARINÇ'IN SÖZLERİ

Gazeteci Kemal Öztürk'ün sorularını cevaplayan Bülent Arınç, “KHK bir faciadır. Katıldığım televizyon programlarında KHK’ya dikkat çekmek için Yüksek İstişare Kurulu (YİK) maaşımın yarısını öğrencilere burs olarak, yarısını da KHK mağdurlarına vereceğimi söylemiştim. Çok eleştirildim fakat ben sadece KHK faciasına dikkat çekmek istedim” açıklamaısnda bulundu.

Arınç, “Bu felaketi yaşayan insanlara acıyorum ve onlara merhamet ediyorum ve onlardan özür diliyorum. Evime temizlik yapmaya gelen, daire başkanlığından ihraç edilen bir kadını gördükçe, eşi polis ihraç edilmiş başka bir kadını gördükçe ben yerin dibine geçiyorum. Kırıkkale'den yumurta getirip kapı kapı dolaştıran bir genel müdür yardımcısı gördükçe ben felaket görüyorum. Bir benzinliğe gittiğim zaman bir Danıştay üyesinin pompa tuttuğunu gördüğümde acı duyuyorum” sözlerini kaydetmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal