Beştepe'de Anma Töreni Düzenlendi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri çerçevesinde Beştepe'de gerçekleştirilen anma törenine katıldı.

15.07.2019-13:04 - (Son Güncelleme: 15.07.2019-13:58) Beştepe'de Anma Töreni Düzenlendi

Bugün 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü. Bir milletin diriliş, şahlanış destanının 3. yılı. Bundan 3 yıl önce bugün üniforma giymiş FETÖ'nün üniforma giymiş eli kanlı teröristleri millete darbe yapmaya kalkıştı. Milletin parasıyla alınan tankları F-16'ları yine milleti vurmak için havalandırdı fakat bu bu şanlı Türk milleti tarih sahnesinde söz konusu vatan olunca bağımsızlık olunca hiç bir savaştan kaçmadığı gibi o karanlık gecede de ihanet şebekesinin kan kusan kurşunlarına siper oldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÇİÇEK BIRAKTI

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yurt genelinde anma programları ve çeşitli etkinlikler organize edilecek.

HALKA HİTAP EDECEK

Başkan Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda halka hitap edecek, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde Hafıza 15 Temmuz Müzesi Açılış Töreni'ne katılım gösterecek.

ÖZEL PROGRAMLAR GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Milletin tank ve uçakların karşısına silahsız cansiperane şekilde çıkarak hainleri durdurulması nedeniyle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ilan edildi. Bu nedenle yunt genelinde en 15 Temmuz gününe özel programlar gerçekleştirilecek. Ankara ve İstanbul'da her yer Türk bayraklarıyla donatılacak. Toplu taşıma araçları İstanbul ve Ankara'da gün boyunca ücretsiz olacak. Türk milletinin özgürlük ve dayanışma gününde milyonlarca kişi bayraklar ve dualarla anma etkinliklerine katılacak. Dünya medyasından birçok basın mensubu İstanbul ve Ankara'daki anma etkinliklerini takip edecek. Başkan Recep Tayyip Erdoğan da Ankara ve İstanbul'daki törenlere katılacak. Erdoğan, ilk olarak Ankara'daki törene katılacak.

ANITTA TÖREN

Ankara'daki ilk program Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşecek. Erdoğan, Külliye'nin karşısına yaptırılan 15 Temmuz Şehitler Anıtı'ndaki törende Ankaralılar'a hitap edecek. Erdoğan daha sonra Millet Camisi'ndeki mevlide ve saat 14.00'te başlayacak Gazi Meclis'teki törene katılacak. Erdoğan son olarak 15 Temmuz'da bombalarla hasar gören ve yeniden yapılan Ankara İl Emniyet Müdürlüğü binasının açılışını gerçekleştirecek.

BÜYÜK BULUŞMA

Erdoğan, Ankara'daki programlarının ardından İstanbul'a geçecek. İstanbul'da her yıl 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenen etkinlikleri bu yıl yine direnişin simge adreslerinden biri olan Atatürk Havalimanı'nda düzenlenecek. Saat 20.00'de başlaması planlanan programda Başkan Erdoğan, şehit yakınları, gaziler, STK'lar, dernekler, sendikalar, siyasi parti temsilcileri ve on binlerce vatandaşın katılacağı tarihi kalabalığa hitap edecek. Erdoğan Programın ardından 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yapımı tamamlanan "Hafıza 15 Temmuz Müzesi"nin açılışını gerçekleştirecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal