Berhan Şimşek'in Cuma Namazı Gafı Gündeme Oturdu

Cuma namazlarına gittiğini dile getiren CHP'li Berhan Şimşek, hutbeyi dinlememek için cumanın farzını kılıp çıktığını belirtti. Fakat şöyle bir gerçek var ki hutbe, farzdan önce okunuyor.

27.01.2021-16:47 - (Son Güncelleme: 27.01.2021-16:51)

CHP'li eski vekil Berhan Şimşek, geçen gece KRT TV'de Şimdiki Zaman programına konuk oldu.

Programda CHP'li Şimşek'in cuma namazıyla alakalı gafı, sosyal medyada oldukça ses getirdi.

Cuma namazlarına kıldığını dile getiren Berhan Şimşek, yalnızca namazın farzını kılıp çıktığını belirtti.

CHP'li Şimşek bu hareketi, hutbeyi dinlememek için yaptığını dile getirerek şöyle konuştu:

''DİYANET YÜZÜNDEN HUTBEYİ DİNLEMEMEK İÇİN FARZI KILIP ÇIKIYORUM''

"Gidiyoruz cumalara Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yüzünden hutbeyi dinlememek için farzı kılıp çıkıyorum. Niye? İçeri girdiğimizde  AK Parti Genel Merkezi'nden yazılmış hutbeler var. 50 kuruşluk kâra gidiyoruz camiye, 150 kuruşluk zararla çıkıyoruz."

Fakat bu noktada bir tezatlık karşımıza çıkıyor. CHP'li Berhan Şimşek'in söylediklerinin tam tersine cuma namazında hutbe, farz namazından önce okunuyor.

DİYANET'TEN KINAMA

Diyanet İşleri Başkanlığı, Berhan Şimşek’in cuma hutbelerinin AK Parti Genel Merkezi’nde yazıldığına ilişkin iddiasının gerçeği yansıtmadığını ve kendisi ile ilgili yasal yollara başvurulacağını bildirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Eski Milletvekili Berhan Şimşek’in katıldığı bir televizyon programında Diyanet İşleri Başkanlığımızın hutbelerinin AK Parti Genel Merkezi’nde hazırlandığına dair iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Her cuma camilerde irad edilen hutbelerimiz, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğümüze bağlı uzman ekiplerimiz tarafından hazırlanmaktadır. Şimşek’i gerçek dışı iddiasından dolayı kınadığımızı, kendisi hakkında yasal yollara başvuracağımızı belirtmek istiyoruz." 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal