Berat Albayrak Türkiye'nin Rüyasını Müjdeledi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak Türkiye'nin enerji geleceğine ilişkin konuştu. Albayrak, Balıkesir'e kurulacak olan bor karbür tesisinin müjdesini verdi.

07.06.2018-15:32 - (Son Güncelleme: 07.06.2018-15:40)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İstanbul'da Yeni Bor Stratejisi Lansman ve Teknoloji Transferi Mutabakatı İmza Töreni'nde Türkiye enerji konusundaki geleceğine ilişkin açıklamalar yaptı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

TÜRKİYE'NİN RÜYASI

Türkiye’nin rüyası haline dönüşen konuyla ilişkin açıklama yapan Bakan Albayrak "Enerjide son 2,5 yılda tarihi adımlar attık. Türkiye'yi enerji ve maden teknolojilerinde önemli bir merkez üssü haline getirme hedefimiz var. Bu hedeflerin en büyük ayaklarından birisi, Türkiye’nin rüyası haline dönüşen bugün açıklayacağımız konu. Ocak ayından itibaren bir çok toplantıda ifade ettim. Bor konusuyla ilgili milletimizi sevindirecek önemli bir müjde vereceğimizi ifade ettim. Mayıs ayı itibariyle görüşmeler neticesinde son noktaya getirdiğimiz açıklamayı gerçekleştiriyoruz’’ ifadelerini kullandı.

BALIKESİR'DE BOR KARBÜR TESİSİ KURULACAK

Balıkesir’de kurulacak bor karbüsün müjdesini veren Albayrak ‘’Bugün imzalanacak protokolle Türkiye'de yüksek teknoloji bor karbür tesisini artık inşallah Balıkesir'de kuruyoruz. Bor karbür savunma sanayi için kritik önemde. Çin'li Dalian Jinma şirketi ile Eti Maden anlaşması kapsamında Balıkesir'de bor karbür tesisi kuruyoruz. Bor karbür ile 400 dolardan 400 bin dolara çıkan bir katma değer oluşacak’’ şeklinde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal