Benzinle Yaktığı Sobada Çay Yapmak İsterken Canından Oluyordu!

Ardahan'da bir vatandaş, çay yapmak için benzinle yaktığı sobada olan parlama sonucu feci halde yandı. Vücudunda ağır yanıklar oluşan vatandaş, Erzurum'da tedaviye alındı.

05.08.2020-11:13 - (Son Güncelleme: 05.08.2020-11:31) Benzinle Yaktığı Sobada Çay Yapmak İsterken Canından Oluyordu!
Ardahan'ın Çıldır ilçesine bağlı Kayabeyi köyüne ailesiyle beraber tatile giden 81 yaşındaki Kadim Ercan, evin önündeki sobada çay yapmaya çalıştı. Bir pet şişe benzini, küçük ağaç parçasının üstüne döken Ercan, sobanın içine atarak ateşi yaktı. Sobanın ansızın parlamasıyla, masa yanındaki pet şişedeki benzinde alev aldı.

Yanan şişeyi atmaya çalışan Ercan, alevlerin etrafa sıçramasıyla kıyafetleri tutuşmaya başladı. Bağırmasıyla karşı evde oturan köy muhtarı, Ercan'ın yanına koşarak üstünden çıkardığı tişörtle ateşleri söndürmeye uğraşsa da fayda etmedi. Sonrasında kocasının feryatlarını duyan karısı, kovalarla su dökerek ateşleri söndürdü. Etraftakilerin 112 Acil Sağlık görevlilerine haber vermesi üzerine olay yerine giden ambulansla Kadim Ercan, Ardahan Devlet Hastanesine alındı. Burada yapılan ilk müdahaleden sonra Ercan, Erzurum Şehir Hastanesi'ne alınarak tedaviye alındı. Kadim Ercan'ın kafa, göğüs, kol, boyun ve ellerinde ikinci dereceden yanıklar oluştuğu bildirildi.

'BAĞIRMAMI KARŞI EVDEN KÖY MUHTARI DUYMUŞ'

Alevler artınca ilk olarak göğsünün tutuştuğunu dile getiren Kadim Ercan, 'Çıldır'ın Kayabeyi köyüne tatile gittik. Soba çayı yapalım dedik. Sabah erken saatte sobanın yanında duran benzini ağaç parçasının üstüne dökerek sobanın içinde ateşledim. Kalan benzinde plastik şişede masanın üstündeydi. Soba alevlenince şişeye de alevlendi. Üstüme sıçradı, üstüm tutuştu. Şişeyi attım atmasam ev de yanacaktı. Bağırdım, eşim içerideydi geldi. Köy muhtarı karşıdan görmüş geldi, söndürdüler. İlk göğsüm tutuştu, pijamalar vardı üzerimde. Karşı evden köy muhtarı bağırmamı duymuş geldi tişörtünü çıkartarak alevlere vurdu. Hanım kovalarla su döktü, söndürdüler. İlk Ardahan Devlet Hastanesine gittik sonra buraya sevk ettiler' şeklinde konuştu.

'ÇOK TEHLİKELİ'

Başından geçen olayın ardından vatandaşlara uyarılar yapan Ercan, 'Bunun bilincindeyim, olacak varmış. Şoförüm ben ama bir anlık oldu. Çok sakat bir durum, söndürmeselerdi ben de yanacaktım ev de yanacaktı. Vatandaş yakıtla yakarken dikkat etsin. Ateş olduğunda parlıyor, tutuştuğunda kimse kurtulamıyor' ifadelerini kullandı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal