Belediyesi HDP'li Olan Sur'da 1 Aydır Sular Akmıyor

Aşırı sıcaklarda haftalardır suları akmayan Diyarbakırlılar isyanda. Susuzlukla boğuşan vatandaşlar HDP’li belediyeye öfkeli: Bir aydır su yok. Çoluk çocuk perişanız.

03.08.2019-14:36 - (Son Güncelleme: 03.08.2019-15:23) Belediyesi HDP'li Olan Sur'da 1 Aydır Sular Akmıyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bir aydır su problemi yaşayan kadınlar, HDP’li belediyeye isyan etti. Sur’da bazı merkez ve kırsal mahallelerde yaklaşık bir aydır su problemi var. Gece bir veya iki saat su verilen mahallelerde yaşamını sürdüren vatandaşlar, hava sıcaklığının 50 dereceyi bulduğu yaz günlerinde yaşadıkları mağduriyetin giderilmesini istiyor.

HDP GELDİĞİNDE HEP AYNI SIKINTI

İlçede ikamet eden vatandaşlardan Zehra Yılmaz, yaklaşık bir aydır su problemi yaşadıklarını söyledi. Gece 02.00 ya da 03.00'te bir saat su geldiğini söyleyen Yılmaz, su almak için nöbet tuttuklarını, bazı komşularının ise su olmadığı için evlerini terk ettiğini söyledi. Sur Belediyesi ile Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğünün su kesintisine çözüm bulmasını istediklerini söyleyen Yılmaz, "HDP her başa geldiğinde bu su problemi yaşıyoruz. Gece saat 2'de suyumuz geliyor. O saate dek nöbet tutuyoruz. Bir saat kadar ne su aldıysak. Çamaşır ve bulaşık makinesi çalışmıyor. Çocuklarımıza banyo yaptıramıyoruz. Yaz ortası, insan kendi insanına bu eziyeti etmez. 10 ailenin yaşadığı iki binada şimdi sadece üç aile kalmış. Herkes susuzluktan sebeple evlerini terk etti” diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal