Belediyenin Barınağında Hayvanlar Açlıktan Birbirini Yedi

Kars'ta belediyeye bağlı bir hayvan barınağının içler acısı hali hayvanseverleri harekete geçirdi. Hayvanseverler barınaktaki hayvanların açlıktan birbirlerini yediklerini söyledi.

25.07.2018-16:40 - (Son Güncelleme: 25.07.2018-17:03)

Kars Belediyesi'ne ait hayvan barınağındaki sokak köpeklerinin yürek yakan hali, hayvanseverlerin büyük öfkesine sebep oldu. Cep telefonu ile barınağı kayıt altına alan hayvanseverler, köpeklerin açlıktan birbirlerini öldürüp yemeye başladıklarını ifade etti. Ölüm kampını hatırlatan barınakta bir köpeğin kafasının koptuğu, zifte bulanan 3 yavru köpeğin ise hareketsiz yattığı fark edildi.

HAYVAN BARINAĞINDAN ÇOK ÖLÜM KAPINI ANDIRIYOR

Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin yanında seneler önce inşa edilen belediyenin hayvan barınağı, kaderine tert edilmiş halde. Veteriner hekim ve bazı görevlilerin olmasına karşın barınak pislik içinde. Barınaktaki bu hali düzeltmek için senelerce mücadele ettiklerini, fakat belediyenin ilgilenmemesi sebebiyle çaresizlik içinde kaldıklarını aktaran Karslı hayvanseverler, bu durumu cep telefonları ile kaydetti. Kafası kopan köpekten ameliyat masasında ölen yavru köpeklere dek, her şeyi kayıt altına alan hayvanseverlerden Berivan Buğan, buranın hayvan barınağından çok ölüm kampını hatırlattığını bildirdi.

HAYVANLAR AÇLIKTAN BİRBİRLERİNİ YEMEYE BAŞLADI

Hayvan barınağının ruhsatı bulunmadığını ve arsasının da hacizli olduğunu söyleyen Berivan Buğan, bu sebeple barınağa hiçbir destek yapamadıklarını bildirdi. 2017 senesinden bu güne barınağı iyileştirmek için uğraştıklarını aktaran Buğan, Kars Veteriner Fakültesi'ndeki öğretim üyelerinin destekleri ile burada bazı ameliyatları yapıyoruz. Fakat burası o derece kötü bir durumda ki; hiçbir şey yapamıyoruz. Almanya'dan bir dostumuz buraya güvenlik kamerası getirdi ve dört bir yana taktı fakat buradaki yetkililer bunu çalıştırmıyor. Çünkü pislikleri gün yüzüne çıkacak. Burada bazı hayvanlar ölüyor veya kayboluyor. Hayvanlar açlıktan birbirlerini yemeye başladı. Birçoğu hastalık taşıyor. Barınağın içinde meydana gelen gölcüklere idrarlarını yapıyor ve bu suyu içiyordu. Bunu gidermek için buraya kum ve çakıl döktük. Yeri hacizliği olduğu için kalıcı bir şey yapamıyoruz. Bu hayvanları kurtarmamız lazım. Hayvanseverlerin yardımlarını ve desteğini bekliyoruz diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal