Belediye Başkanı Kendi Belediyesine Yolsuzluk İhbarı Yapmış!

Antalya'nın Kemer ilçesinde belediyeye yapılan yolsuzluk operasyonu ile alakalı ilginç bir gerçek ortaya çıktı. Soruşturma için ihbarı Belediye Başkanı Mustafa Gül yapmış.

31.10.2018-17:02 - (Son Güncelleme: 31.10.2018-16:54) Belediye Başkanı Kendi Belediyesine Yolsuzluk İhbarı Yapmış!

Antalya'nın Kemer ilçesinde vergi tahakkuk veri girişlerinde haksız kazanç elde edildiği iddiaları ile alakalı yapılan operasyonda 19'u belediye personeli 20 kişi gözaltına alındı. Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, olayla alakalı gerçekleştirdiği açıklamada ''2017'de suç ihbarında bulunduk. Bu işin soruşturulmasını ben talep ettim.'' dedi.

20 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Kemer Cumhuriyet Başsavcılığının yaptığı soruşturma çerçevesinde 2014-2017 seneleri içinde vergi tahakkuk veri girişlerinde mükelleflere ait borçları silerek kendilerine ve mükelleflere haksız kazanç tesis ettiği belediye personellerine dönük çalışma başlatıldı. Soruşturma çerçevesinde Kemer İlçe Emniyet Müdürlüğü birimleri Antalya merkez ve Kemer'de eş zamanlı operasyonlar yaptı. Operasyonlarda içlerinde birim müdürlerinin de yer aldığı 19 belediye çalışanı ile 1 pazar esnafı gözaltına alındı. Evlerinde gözaltına alınan şüpheliler ilk olarak Kemer Belediyesine sevk edildi. Polis şüphelilerin eşliğinde oda, masa ve bilgisayarlarda arama gerçekleştirdi.

''BU İŞİN ARAŞTIRILMASINI BEN İSTEDİM''

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, içlerinde müdürlerin de yer aldığı 19 personel hakkında gerçekleştirilen operasyon ile alakalı açıklama yaptı. Gül, "29 Aralık 2017'de suç duyurusu yaparak bu işin soruşturulmasını ben talep ettim. Bu esasen bir operasyon değil. Geçen sene 9'uncu ayda, bir çalışanımız bana sözlü olarak bir ikaz yaptı. Bir çalışanımız da daha sonra yazılı dilekçeyle başvuru yaptı. Böyle bir çalışma olduğunu, malum iki kişi tarafından. Ben hemen belediyemizdeki icra müdürlüğümüze bakan arkadaşımızı vazifelendirdim. Yaklaşık 15 gün kendisi çalışma gerçekleştirdi. Bunun doğru olduğunu fark ettik. Böyle olunca da Kemer Belediye Başkanı olarak, bilindiği üzere belediye başkanlarının müfettiş atama görevi olduğu için ben de 3 arkadaşımızı müfettiş olarak başlarına da Başkan Yardımcımız Kemal Yüksel Beyi koyarak bir soruşturma yaptırdık. Onların da tespitleriyle birlikte 29 Aralık 2017'de Kemer Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal