Belçika'nın PYD'ye Desteği Deşifre Oldu!

NATO ve Avrupa Birliği kurucu üyeleri arasında bulunan Belçika’nın, terör örgütü YPG’ye yaptığı gizli destek ülkede gündeme oturdu.

06.02.2018-08:53 - (Son Güncelleme: 06.02.2018-12:12) Belçika'nın PYD'ye Desteği Deşifre Oldu!

NATO ve Avrupa Birliği kurucu üyeleri arasında bulunan Belçika’nın, terör örgütü YPG’ye yaptığı gizli destek ülkede gündeme oturdu. Askeri İstihbarat’ın Brüksel’de YPG yöneticileri ile bir araya geldiği, YPG’lilere eğitim verildiği ortaya çıktı. Savcılık soruşturma açtı.

Belçika’da haftalık yayınlanan Knack dergisi, Belçika Askeri İstihbarat biriminin 2016 ve 2017 senelerinde YPG terör örgütü ile temas halinde olduğunu ifşa etti. Yayınlanan haberde, YPG’ye, 2016 senesinde, Kuzey Irak’ta, önce medikal destek ve arkasından silah kullanma eğitimi verdiği yazılırken, yine aynı sene Belçika Askeri İstihbaratı’nın YPG militanlarına Belçika’da lojistik destek sağlamak için YPG liderleriyle bu ülkede bir buluştuğu ifade edildi.

YPG, 2016 sonunda Belçika’da gerçekleşen görüşmede askeri techizat isteğinde bulundu. Özellikle gece görüş sistemleri tarafından görülmeyen üniformaların kendileri için çok lazım olduğunu belirttiler. YPG teröristlerine kurşun geçirmez yelekler öncelikli olmak üzere, askeri teçhizat, üniforma, bot ve lojistik destek, İsviçreli bir aracı ile sağlanması askeri istihbarat tarafından gündeme alındı.

Fakat Askeri istihbarat ADIV’de görevli 8 kişinin terör örgütüyle bu kirli ilişkiden rahatsız olarak bir ihbar mektubunu Genelkurmay ve Savunma Bakanlığı’na iletmesi ile tüm gizli ilişki ifşa oldu. Belçika Gizli Servis’i Les Secrets De La Surete De L’Etat’ya mektup gönderildi. Yapılan incelemede mektuptaki iddiaların doğru olduğu kesinleşince ADIV’in başındaki General Eddy Testelmans istifaya zorlandı. Temmuz 2017’de ise baskılar nedeniyle istifa etti. Belçika Gizli Servisi dosyayı kapamayı reddetti. Görüşmelerin içeriğini BrükselBaşsavcılığı’na götürdü. Gizli Servis bunula da kalmadı. YPG ile kirli ittifakın Belçika Genelkurmay Başkanlığı ve Savunma Bakanlığı’nın bilgisi dışında gerçekleştiğini saptayarak, geniş bir rapor düzenledi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal